NA KOSOVU SRBI STREPE SVAKOG DANA: Otac umalo otetog deteta iskren do bola posle nezamislivog stresa

Autor: Kosovo-online, Republika

Hronika

30.09.2020

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Plemetine kod Obilića juče je stigla nova uznemirujuća vest koja svedoči o pritisku i zastrašivanju kojima su izloženi tamošnji Srbi. Predrag Vuksanović sumnja da je pokušana otmica njegovog osmogodišnjeg sina Martina, o tome je juče obavestio javnost, a danas za Kosovo Onlajn iznosi svoje detaljne utiske o ovom događaju, koji je jako uznemirio njegovu porodicu.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Online
Predrag Vuksanović

Vuksanović ističe da je ovo treći incident, kako nepoznate osobe presreću i zastrašuju njegovu decu.

- Četiri osobe, od kojih je jedna tamnoputa, pokušali su da uvuku mog sina u automobil govoreći mu da su moji prijatelji. Ja decu učim i savetujem kako da se snađu u takvim situacijama. Pokazao sam im kuće naših rođaka i prijatelja da tamo beže kada im neko preti dok se vraćaju iz škole. To im za sada uspeva - priča Vuksanović za Kosovo Onlajn.

Njegov sin je juče uspeo da se otrgne i pobegne u jedno od obližnjih dvorišta. Predrag, ipak, ističe da to nije rešenje. 

- Nije rešenje da tako živimo, ali drugi način nemamo. Jedino da se odselimo jer se radi o zastrašivanju kako bi napustili selo - kaže nam Vuksanović. 

 


 Kuća Vuksanovića je u dva navrata već obijana. Lopovi koji su im ukrali dragocene stvari nisu nikad pronađeni kao i nepoznata lica koja zastrašuju decu. Obratili su se molbom da jedna patrola Kosovske policije bude prisutna u selu dok traje nastava i da inastaliraju nadzorne kamere duž lokalnog puta Plemetina - Prilužje.

 

- Strepimo svakog dana kako će deca da odu do škole i da se vrate. Teško je i meni i deci jer nam je selo udaljeno jedan kilometar. Albanci i mene presreću i provociraju. Ja sam odrasla osoba pa je sve to drugačije, ali šta da radi osmogodišnje dete kada mu se to desi - upitala je Martinova majka, Bojana Vuksanović.
 
Predrag sumnja da incidente izazivaju lokalni Albanci iz susednog  sela Hamidija. Broj incidenata je u porastu nakon što je izgrađen most preko reke Sitnice koji sada spaja albansko i srpsko selo.“Taj put i most oni koriste za transport ukradenih stvari, traktore i stoku. Tu nikada nećete videti policiju. Pogledajte koliko tu ima alternativnih puteva", kazao je Vuksanović dok nam je pokazivao deo puta i most koji je ove godine svečano otvorio bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

 


 - Ovo je most ka selu Hamidija, ja se tamo ne bih usudio da idemo - kazao nam je Vuksanović.
 
Predrad i Bojana imaju četiri sina. Problem bezbednosti, kako kažu neće ih naterati da napuste selo i svoju porodičnu kuću.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading