Violeta je preživela patnju kakvu niko nije dok je dečko masakrirao nožem: Nastavljeno suđenje za brutalno ubistvo

Autor: Espreso, Republika

Hronika

30.09.2020

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred krivičnim većem Višeg suda u Šapcu nastavljeno je suđenje Dušanu P. (35) iz Koceljeve, koga Više javno tužilaštvo tereti za ubistvo bivše devojke Violete J. (19).

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Dušan i Violeta

On je optužen za teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena doživotna robija, ali s obzirom da se zločin dogodio pre izmena zakonika, mogao bi da bude osuđen na maksimalno 40 godina zatvora.

Dušan P. je uhapšen posle tragičnog događaja 13. oktobra prošle godine i od tada je u zatvoru, a u Višem sudu je do sada je održano nekoliko ročišta.

Danas su se na sudu pojavili patolog i neuropsihijatar, koji su, ostali pri iskazima koje su dali u istrazi.

 

- Temelj optužnice je stanovište psihijatra da je Violeta pretrpela višestruko veće duhovne patnje od uobičajenih koje žrtva trpi prilikom lišenja života, koje je izneo u istrazi i ponovio danas u sudnici. Patolog je ostao pri oceni da se radi o bolovima vrlo jakog intenziteta najmanje 10 minuta - navodi naš izvor.

Psihijatrijsko veštačenje je okrenulo istragu u pravcu kvalifikovanja zločina kao teškog ubistva iz člana 114. umesto ubistva po članu 113. za koje je zaprećena znatno kraća zatvorska kazna, od 2 do 15 godina. Zbog toga je odbrana i danas zahtevala da se obavi novo psihijatrijsko veštačenje, što je sudsko veće odbilo, pa je za 29. oktobar zakazno novo ročište na kojem će tužilac i odbrana izneti završne reči i sud nakon toga doneti presudu.

Bili u vezi godinu i po dana

Violeta J. je zverski ubijena u svojoj kući u Batalagama. Sa Dušanom je bila u vezi oko godinu i po dana i nekoliko dana pre zločina su raskinuli. On je tog dana svratio u kuću, a otac Dragiša i maćeha Ljiljana koji su znali za njihovu vezu su ga pustili da uđe i sačeka Violetu. Kada je ona došla otišli su u drugu sobu gde ju je napao nožem.

– Na njenom telu je bilo 39 uboda nožem, od kojih je 29 napadnih udaraca najviše u levom vratnom delu i glavi, a nekoliko na levoj strani leđa. Takođe imala je i sekotine na rukama koje je zadobila kada se branila od napadača – otkriva izvor.

Kada su otac i maćeha čuli jauke i zapomaganje otrčali su u sobu i zatekli Violetu oblivenu krvlju. Pokušali su da je spasu i svojim automobilom su krenuli da je prevezu do Doma zdravlja u Koceljevi. Sa njima se povezao i Dušan, koji je je seo na zadnje sedište.

RepublikaFoto: facebook.com/Petronijević Dušan
Violeta Jošić

Izašao iz auta i otišao kući

Kada su stigli ispred Doma zdravlja, dok su roditelji iznosili Violetu iz automobila, Dušan je mirno, kao da se ništa nije dogodilo, izašao i otišao u pravcu svoje kuće.

Lekari nisu uspeli da spasu život devojke, a Dušan je nešto kasnije uhapšen kod svoje kuće, nakon što je, kako su preneli mediji, njegov otac pozvao stanicu milicije.

 

Violeta je sahranjena dva dana kasnije na seoskom groblju, a nekoliko dana posle tragedije kakva se ne pamti u selu, zaslugom fudbalera ovdašnjeg FK “Borac” u selu je osvanuo mural sa njenim likom i porukom “Živiš večno”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading