UŽASNA SUDBINA: Pilot Dejan Krsnik poginuo NA POSLEDNJEM LETU pred penziju

Autor: Espreso, Republika

Hronika

26.09.2020

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević

Krsniku je ovo trebalo da bude poslednji let pred penziju, kažu njegovi prijatelji za Informer.

Snimci sa mesta pada aviona kod Loznice

- Radi se o izuzetnom čoveku, prijatelju i profesionalcu. Krsnik i Vasiljević su bili omiljeni kod nas kolega- pričaju slomljeni od tuge.

Krsnik je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

 

- I on je bio jedinac. Sin mu je upisao pilotsku akademiju u Vršcu, krenuo je očevim stopama. Major je trebalo još nešto da završi u civilistvu i planirao je da kao instruktor nastavi da radi takođe u Vršcu- kažu nam prijatelji pokojnog pilota.

 

Porodica je u Srbiju došla iz Hrvatske, odakle mu je otac. Majka mu je rodom iz Vitanovca kod Kraljeva. Radila je na klinici "Rebro" u Zagrebu kao medicinska sestra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading