EPS ŽRTVA KRIMINALACA: Uhapšeno 12 osoba, u akciji učestvovala i BIA!

Autor: Republika

Hronika

25.09.2020

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, policijski službenici Uprave kriminalističke policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno informativna agencija, u saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, uhapsili su 12 lica osumnjičenih za krivična dela Računarska sabotaža i Računarska prevara, izvršenih na štetu JP EPS.

RepublikaFoto: Promo foto
EPS

Ova lica su, korišćenjem posebno izrađenih uređaja, onemogućavali ispravno merenje utrošene električne energije na većem broju brojila, kod pravnih i fizičkih lica i na taj način znatno umanjivali račune za utrošenu električnu energiju, oštetivši JP EPS za višemilionski iznos novca.

U nastavku iste akcije, policijski službenici PU Novi Pazar, po nalogu OKT u Novom Pazaru, a u saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, uhapsili su više lica, zbog krivičnog dela Krađe. Ova lica su koristila gore pomenute uređaje i ugrađivali ih u svoja brojila, čime su oštetili JP EPS, umanjujući račune za utrošenu el.energiju.

Otkriven je veliki broj krađa na mernim mestima, koje će biti procesuirane u narednom periodu.

JP EPS se zahvaljuje na saradnji Tužilaštvu za VTK, VJT u Novom Pazaru, OJT U Novom Pazaru, BIA, MUP- UKP - SBPOK, Policijskoj upravi Novi Pazar i Policijskoj Upravi Kraljevo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading