TULAŠTVO REAGOVALO: Pokrenuta POTERNICA za ubicom STRAHINJE STOJANOVIĆA

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

21.09.2020

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu prihvatio je predloge tužilaštva - odredio je pritvor i doneo naredbu za raspisivanje Interpolove poternice za M.L. (50), osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: Facebook.com/srpskainfo.com
M. L.

Poternicu će raspisati nadležne službe MUP-a Srbije, precizirala je za Tanjug portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Irena Bjeloš.

M.L. ima državljanstvo Srbije i Bosne i Hercegovine, poseduje i ličnu kartu Hrvatske, a identitet mu je određen antropološkim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta, rekla je Bjeloš.


Naredbom tužilaštva prema M.L. je pokrenuta istraga zbog krivicnog dela teško ubistvo, a kako objašnjava Bjeloš, ova kvalifikacija proistekla je iz načina izvršenja krivičnog dela, kao i jer je ovim delom oštećeno više lica.
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mesto eksplozije

Takođe je odgovarajućim veštačenjem utvrđeno da je izvrsilac ubistva koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija sadržavala, i odeređenu količinu metalnih navojnica tzv. matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.


M.L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006.
 

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Sa Stojanovićem u automobilu u trenutku eksplozije bila je njegova partnerka, državljanka Kolumbije, ali ona nije teže povređena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading