Selo Zagajica zavijeno u crno: Beba stara samo 40 dana se ugušila tokom dojenja

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak S. S. star samo 40 dana ugušio se tokom dojenja u noći između subote na nedelju.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Selo Zagajica zavijeno u crno

Neutešni roditelji Savica Grujin (27) i Sara Salkanović (17) sahranili su prvenca juče u 14 sati na lokalnom groblju. Do strašne tragedije došlo je kada je majka ustala u toku noći da nahrani odojče. - Bilo je dva sata ujutru. Probudio nas je plač bepca.

Sara je shvatila da ima grčeve i ustala je da ga podoji. Legla je sa njim kod nas u krevet i stavila ga između nas dok ga je hranila. Međutim, toliko je bila izmorena da je u jednom trenutku zaspala - priča za Srpski telegraf dečakov otac Savica. On kaže da su, čim su otvorili oči, pogledali u sina.

- Videli smo da ne diše, a moja žena je počela da urliče u očaju. Ja sam joj govorio da ćemo ga spasti i pozvao sam Hitnu pomoć i policiju. Čim mi je lekar pregledao sina, došao je do mene spuštene glave i samo mi rekao: „Primite moje saučešće“. Tako sam saznao da sam ostao bez mog prvenca. Sada ne znam kako ću dalje - jedva izgovara neutešni Savica.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Roditelji

Sara i njen suprug planirali su krštenje mezimca za mesec dana, a umesto radosti, u ponedeljak ujutru su, uz jauke, grlili beli sanduk u kapeli na lokalnom groblju.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Sahrani je prisustvovala brojna rodbina i prijatelji, a rezultati obdukcije pokazaće tačan uzrok smrti mališana koji je rođen 11. avgusta ove godine. Roditelji su nakon nesreće saslušani u policijskoj stanici u Vršcu.

- U tužilaštvu i policiji su nam rekli da nećemo krivično odgovarati jer je nesrećan slučaj. Šta da radimo, moglo je svakom da se desi. Nećemo to nikada preboleti. Sve bismo dali da vratimo našeg bebana - kaže očajni otac. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading