POTRESNA ISPOVEST EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Majka nastradale Marte: OTKINUO JOJ JE GLAVU I KUKAO NA SAV GLAS

Autor:

Hronika

20.09.2020

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijela Kožović (36) iz Mataruške Banje pre sedam dan izgubila je četvorogodišnju ćerku Martu, koja je iskoristila trenutak nepažnje majke i dede i izletela na magistralni put pravo pod točkove automobila "sitroen" niške registracije. Devojčica je život izgubila u nedelju popodne, u povratku kući iz posete ocu u niškom zatvoru.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Roditelji poginule Marte

Nesrećna majka je u magnovenju, u kojem se nalazi od tragedije, jedva smogla snage da ekskluzivno za Republiku. rs ispriča kako je  mala Marta stradala. 

- Ne daj bože nikome da doživi ovo što sam ja i od čega sam sigurna da se nikada neću oporaviti. U svoj muci sam čula mnogo verzija naše tragedije, a jedina je istina da smo se porodično vraćali se iz Niša gde smo posetili u zavoru mog muža Nikolu - priča potresena žena i dok joj suze same idu nastavlja: 

Martinog oca iz zatvora dovodili na sahranu

Kraljevčanina Nikolu Kožovića koji je osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu koju izdržava u KPZ Niš od februara prošle godine, zatvorska straža je sprovela na sahranu ćerke i odmah nakon sprovoda su ga vratili u zatvor. Kao i majka, otac neprestabo tuguje i gleda sliku poginulog čeda uz neprestana pitanja koja postavlja samom sebi, poput "zašto Marte više nema među živima i kako će sa ogromnom prazninom u srcu da nastave život".  

- Kad smo stigli u selo Vukašinovac stric mog muža koji je vozio mene i decu, zastane pored puta jer se mom šestogodišnjem sinčiću išlo u toalet. Ja sam izvela njega i otišli smo samo dva metra dalje da dete obavi to što treba, a Marta je ostala sa dedom u autu.  Međutim, i deda stric izađe iz kola, nenadajući se da će Marta izaći, ali ona je krenula odmah za nama i pravo istrčala na ulicu - priča iskreno u očaju Danijela, koja iz prvog braka ima ćerku tinejdžerskog uzrasta.

Foto: printscreen/facebook
Mala Marta

Ipak, poginulo dete  je imalo posebno mesto u srcu majke, ali i čitave porodice koja je oplakuje neprestano. 

Vozač slomljen zbog nesreće iako nije kriv

 

Dosadašnja istraga je utvrdila da vozač iz Ražnja star 26 godina, nije kriv za tragediju jer se pridržavao ograničenja brzine i bio je apsolutno trezan u trenutku nesreće. Pretpostavlja se da nije imao vremena da uoči dete na kolovozu i da izbegne da ga udari. Uprkos svemu, vozač je, kako Republika saznaje, u vrlo teškom psihičkom stanju od nesreće.

O jezivoj slici nesreće Danijela priča trezveno, ali pamti samo ono što je videla pre nego je na asfaltu videla Martino telo bez glave. 

- Poginula je na dva metra od mene, a da nisam ni znala to se sve odigralo u sekundi.  Samo sam čula kuknjavu ovog dečka koji je udario. Pomislila sam da je udario dedu, ali vidim u kolika nema Marte. Izlećem na ulicu kod auta i vidim najgori mogući prizor na svetu. Automobil je Marti otkinuo njenu lepu glavu. Sve ostalo je ostalo košmar za mene od kad mi je do mozga došla činjenica da su se ugasile oči moje najlepše - nepomirljivo kaže nesrećna majka. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading