NOVI DETALJI U ISTRAZI LIKVIDACIJE STRAHINJE STOJANOVIĆA: Momak sa tetovažom doneo bombu ubici!

Autor:

Hronika

21.09.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biciklista, koji je osumnjičen da je podmetnuo eksploziv kojim je ubijen Strahinja Stojanović (30) na Novom Beogradu, imao je pomagača, mlađeg momka koji mu je u rancu doneo bombu, saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskog istrazi.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/instagram.com/soniasuarezgmz
Foto: Ilustracija

- Policija je došla do novog snimka kamera za video-nadzor s druge lokacije, na kojoj je identifikovan biciklista koji je viđen blizu mesta eksplozije i koji je pričao mobilnim telefonom kada se dogodio napad. Pretpostavlja se da je on tako aktivirao eksplozivnu napravu. Na drugom snimku se vidi primopredaja predmeta za koji se pretpostavlja da je bomba koja je podmetnuta pod BMW X5 Strahinje Stojanovića. Biciklista nije sa sobom nosio smrtonosnu napravu, nju mu je donela druga osoba. U pitanju je mlađi momak, koji je bombu nosio u rancu. Karakteristično za tog mlađeg momka je što ima vidljive tetovaže, koje bi trebalo da olakšaju njegovu identifikaciju, na kojoj se radi - rekao je sagovornik Srpskog telegrafa koji je želeo da ostane anoniman.

PUTOVAO BEZ STRAHA

Policija je ispitala i Sonju Suarez Gomez (45), koja je poslednja videla Strahinju Stojanovića živog i koja je bila na mestu suvozača u trenutku eksplozije.

- Nismo se skrivali, putovali smo slobodno po Beogradu i Srbiji, išli u restorane. Strahinja nije preduzimao nikakve mere opreza, nije pokazivao strah. Znao je da postavljam naše zajedničke slike na društvenim mrežama, nije imao ništa protiv toga. Živeo je od prodaje automobila - izjavila je Sonja Suarez Gomez u tužilaštvu.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Zlatko Nikolić

Nikolić: Nagodba plaćena glavom

Pošto je mafija saznala da je spreman da svedoči u zamenu za slobodu, Strahinji su dani bili odbrojani jer nije smelo da se dozvoli da progovori.

- Njegovo svedočenje bi bilo neprocenjivo za tužilaštvo jer bi moglo da razori čitavu strukturu klana kojem je pripadao. Nagodba sa državom je u tim krugovima neoprostiv greh i plaća se glavom, a njegova smrt je ujedno i poruka ostalima šta ih čeka ako se odluče na izdaju - smatra kriminolog Zlatko Nikolić.

Ona je u eksploziji koja je njenom momku otkinula noge ostala skoro nepovređena. Zadobila je posekotine po licu i puštena je dan kasnije na kućno lečenje. Njeno svedočenje nije bilo od velike koristi, ali je posredno potvrdilo saznanja Srpskog telegrafa da je Strahinja pregovarao da bi dobio status svedoka-saradnika. U zamenu za svedočenje protiv članova kriminalne organizacije kojoj je pripadao, bio bi amnestiran za krivična dela koje je počinio, međutim, očigledno je da je plan otkriven, pa Stojanović nikad nije progovorio o svemu što je znao.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Olac Bilbao

Strahinja bio veliki ženskaroš

Pokojni Strahinja voleo je žene i to nije bila tajna. On se navodno i sa svojim kumom pokojnim Milošem Vidakovićem došao u sukob zbog jedne žene. Prvo je došlo do pucnjave u Novoj Galenici, gde je navodno Strahinja ranio kuma, ali je Vidaković pred policijom ćutao. Posle je bio u vezi i za bivšom mis Marbelje Olac Bilbao, da bi život završio pored lepe Kolumbijke Sonje Suarez Gonzales.

NEGIRAO UBISTVO ADVOKATA

On je dovođen u vezu sa likvidacijom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića jula 2018. godine. Ognjanović je zastupao Luku Bojovića i članove njegovog klana, a pretpostavlja se da iza njegovog ubistva stoje članovi klana braće Šaranović, koji su u krvnoj zavadi sa Bojovićima. Advokat je izjavio da ga dva momka prate, jednog je opisao kao Strahinju Stojanovića, dok je drugi bio, navodno, jedan od vođa navijača poznatog beogradskog kluba. Sonja je policiji rekla da je njen momak, navodno, bio vidno iznerviran kada je, dok su boravili u Francuskoj, čuo da ga dovode u vezu s tim ubistvom i tvrdio joj je da to nije učinio.

Prvi pokušaj ubistva Strahinje Stojanovića dogodio se nekoliko nedelja posle likvidacije Ognjanovića, u avgustu 2018. godine, kada je takođe podmetnut eksploziv pod njegov automobil u Novoj Galenici. On je tada, sticajem okolnosti, prošao bez ogrebotine jer se setio da je zaboravio mobilni telefon u majčinom stanu, pa je u ključnom trenutku izašao iz auta. Tada je teže povređena njegova tadašnja devojka, a kasnije i supruga, španska misica Olac Bilbao, kojoj su naši lekari jedva spasli nogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading