NOVI KORACI U SLUČAJU "JOVANJICA": Sedmorici okrivljenih UKINUT PRITVOR

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

18.09.2020

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor za sedmorici okrivljenih, koji su bili uhapšeni 1. jula u okviru istrage privrednog društva "Jovanjica", rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

RepublikaFoto: Printskrin/RTV Stara Pazova
Jovanjica

Pritvor im je ukinut jer su prestali razlozi zbog kojih je bio određen - ispitani su predloženi svedoci, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Protiv ove grupe i dalje je u toku istraga.


Većinski vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija, kao još osam uhapšenih u novembru 2019, su u pritvoru i dalje i njima će u oktobru je početi suđenje.

Pritvor je ukinut za pripadnike MUP i BIA A.T. i B. R. , R. B., M. K i Z. B, kao i M. T. i S. M.

Sumnja se da su oni izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivičina dela po nalogu organizatora koji se već nalazi u pritvoru, Predraga Koluivije koji je i većinski vlasnik "Jovanjice".
 

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading