BIZARNO: Krili migrante u tovarima MASLINA, ČARAPA I GUMA

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

15.09.2020

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na graničnim prelazima Horgoš, Šid i Batrovci u poslednja dva dana sprečili pokušaje 10 migranata da ilegalno pređu granicu skriveni u tovarima maslina, čarapa, ali i traktorskih guma.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Migranti (Ilustracija)

Zahvaljujući mobilnim skenerima koje koristi carinska služb za svega par minuta se vide detalji unutrašnjosti tovara velikih teretnih vozila, pa je na taj način oko podneva otkriveno i šestoro migranata u tovaru guma, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Grupa je otkrivena u kamionu severnomakedonskih tablica kojim je iz Turske ka Češkoj transportovan tovar novih guma.


Dva slična slučaja dogodila su se i na prelazu Šid u ranim jutarnjim časovima, kada su na sugestiju vozača carinici otvorili prikolice dva kamiona kojima su iz Srbije ka Italiji transportovane ženske čarape.

Naime, vozači su službenicima rekli da su pravili pauzu u blizini prelaza, a da su nakon pauze obilazili kamione radi provere i tada začuli ljudske glasove koji su dopirali iz tovara.
 

Da su njihove sumnje opravdane, pokazalo se nakon što su u oba tovara otkrivena po dvojica Avganistanaca.

Na izlazu prelaza Batrovci juce je zabeležen i pokušaj četvorice migranata da iz Grčke, do EU, Holandije dođu skriveni u tovaru 24 tone maslina.
 

Svi migranti predati su policiji u dalju nadležnost, dok su kamioni po završenoj kontroli nastavili put.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading