PRLJAVA IGRA PODZEMLJA: Strahinjino ubistvo je ZLOČIN BEZ GREŠKE, svi putevi vode do CRNOGORACA

Autor: espreso.rs, republika.rs

Hronika

15.09.2020

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Stojanović poginuo je u nedelju u eksploziji automobila džip "BMW X5" koja se dogodila u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu. Njegova saputnica državljanka Kolumbije lakše je povređena. Stojanović je ranije osuđivan za različita krivična dela.

RepublikaFoto: Ilustracija
Foto: Ilustracija 

Da iver ne pada daleko od klade, pokazuje i da je njegov otac Paja Stojanović imao bogat kriminalni dosije, i on je likvidiran u septembru 2015. godine.

Ubijeni Strahinja Stojanović je imao jake veze u srpskom kriminalnom podzemlju. Njegovo ime u javnosti se dovodilo se u vezu sa više likvidacija, ali nikada ni za jednu nije optužen. 

Stojanović je inače, kako se ranije pisalo, bio blizak sa Milošem Delibašićem, jednim od vođa klana koji je bio je u ratu sa grupom čuvenog kriminalca Luke Bojovića.

Foto: Srpski telegraf
Miloš Delibašić

Ovo, ako je sudeći po način izvođenja same likvidacije, zaista liči na klanove iz Crne Gore. To nam je potvrdio i kriminolog Zlatko Nikolić.  

- Ovo je inače jedan od najbezbednijih načina za likvidatore, jer su šanse da budu pronađene veoma male. 

Ono što su uradili Strahinji može se slobodno nazvati savršenim zločinom. 

- Sa mog aspekta, ovo je zločin bez greške. Planiran je do najsitnijih detalja, i upravo je to razlog zbog su male šanse da vinovnici zločina ikada budu pronađeni. Jasno je kao dan da je on bio meta napada i da je cilj bio da on ne preživi. Sam eksploziv postavljen je tačno tako da ne postoji šansa da on preživi. 

Foto: instagram.com/printscreen
Strahinjine Latino devojke

Inače, Strahinja Stojanović, koji je danas ubijen u atentatu u Novom Beogradu, dospeo je u žižu javnosti u avgustu 2018. godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke "audi". U tom trenutku sa njim je u autu bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21). 

Ovog puta, u nedelju kada je ubijen, bila je sa njim devojka iz Kolumbije. 

Društvo žena u kojem je bio, prema mišljenju kriminologa, jasno pokazuje putanju kojim se kretao ubijeni Stojanović. 

- Vrlo je izvesno da je Strahinja imao veze sa sedištem kokaina. Nestanak 200 kilograma kokaina u Valensiji izazvao je pravi rat, a kretanja samog Stojanovića moraju se uzeti u obzir sa tom koincidencijom. 

RepublikaFoto: Public
Zlatko Nikolić

Mišljenje kriminologa Zlatka Nikolića svakako je da ovakve "žestoke likove" treba pratiti. 

- Trebalo bi ih sklanjati iz Beograda, ili ih ne puštati da uđu ovamo. Činjenica je da Srbija više nije gravitaciono zaraćeno polje, i da će likvidacija još biti. 

Na pitanje da li postoji šansa da neko počne da se sveti zbog ubistva Stojanović, kriminolog Nikolić kaže: 

 

- Ne verujem da će se rat nastavljati. Ovde se stavlja tačka na tu priču, iako se ne zna još uvek zbog čega je rat uopšte izbio.

Da iver ne pada daleko od klade, pokazuje i da je njegov otac Paja Stojanović imao bogat kriminalni dosije, i on je likvidiran u septembru 2015. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading