SVEDOCI LETE U NEBO: Strahinja Stojanović nova žrtva krvavog rata klanova!

Autor:

Hronika

15.09.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Stojanović (30), koji je ubijen u eksploziji podmetnute bombe u nedelju u Novom Beogradu, ima bogatu kriminalnu karijeru, više puta je osuđivan i često se pojavljivao u crnoj hronici.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/printskrin

Ipak, ono što mu je najverovatnije došlo glave jeste povezanost sa najsmrtonosnijim sudskim procesom u istoriji srpskog pravosuđa - suđenjem članovima Šaranovićevog klana za ubistvo Nikole Bojovića.

Naime, Stojanović je svedočio u tom slučaju, ali je njegova uloga u Šaranovićevoj kriminalnoj organizaciji bila mnogo veća, mada se njegovo ime nije našlo na optužnici. On je treća osoba vezana za ovaj slučaj koja je likvidirana.

Sahrana u sredu

Strahinja Stojanović biće sahranjen u sredu na Novom bežanijskom groblju.

ČIŠĆENJE ILI OSVETA

- Postoji nekoliko mogućih motiva za likvidaciju Stojanovića, prvi je umešanost u narko-poslove jer je u toku "veliko čišćenje" u tom miljeu. Drugi, verovatniji motiv, jeste osveta. Sukob između te dve crnogorske porodice postao je krvna osveta i na meti se nalaze svi muškarci sa suprotne strane, ne diraju se žene i deca do 18 godina - kaže za Srpski telegraf kriminolog Dobrivoje Radovanović.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Dobrivoje Radovanović

Strahinja Stojanović bio je kum Miloša Vidakovića, čoveka koga su u Budvi 2013. godine likvidirali Šaranovićevi članovi klana. To ubistvo je priznao Miloš Vojinović, koji je svedočio protiv ostalih članova tog klana. Između Stojanovića i Vidakovića došlo je do sukoba, a sve se završilo likvidacijom u Budvi. Ista ekipa ubila je i Nikolu Bojovića, brata vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića. U stanu u Budvi u kome su se krile ubice nađen je DNK Strahinje Stojanovića. O ulozi u tim krvavim događajima kratko je govorio u Specijalnom sudu:

- Ne želim da se uvlačim u ovu farsu, ako treba da snosim sankcije zbog toga, snosiću, ali ne želim da svedočim. Apsolutno mi nije poznato ništa u vezi sa bilo kojim krivičnim delom.

SONJA NESUĐENA RONALDOVA TAŠTA

Srpsko-crnogorski kriminalni klanovi odavno imaju uporišta u Španiji koja im služe kao tranzit za poslove sa drogom, ali i skrovište kada ih traži lokalna policija. Osim Valensije i Barselone, na toj mapi je i Marbelja, koja se može nazvati krimi-prestonicom "srpske Španije". Strahinja Stojanović se i venčao sa Olac Bilbao, koja je svojevremeno proglašena za mis Marbelje, a tamo je upoznao najverovatnije i Sonju Suarez Gomez, Kolumbijku koja je bila s njim u kolima kada je dignut u vazduh i koja je tom prilikom povređena. Sonja je u međuvremenu puštena na kućno lečenje.

Interesantna je i životna priča Sonjine ćerke Paule Suarez, koja je postala poznata široj javnosti po vezi sa fudbalerom Kristijanom Ronaldom, tadašnjim igračem Reala, a sada Juventusa. Moglo je čak da se dogodi da Strahinja Stojanović postane "očuh" jednom od najboljih fudbalera na planeti.

U Marbelji je u junu ove godine ubijen Miloš Peruničić, rođeni Baranin koji je kriminalnu karijeru pekao u Beogradu. Španska policija uhapsila je četvoricu osumnjičenih, dvojicu Beograđana i dvojicu hrvatskih državljana.

Kroz Marbelju, u kojoj se krio i ubijeni Peruničić, prošli su mnogi viđeniji srpski i crnogorski kriminalci. Darko Šarić, Luka Bojović, Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Željko Maksimović Maka, samo su neka od imena koja su u jednom trenutku utočište našla u ovom letovalištu.

KOLJENŠIĆ NA METI

Sud je njegovim rečima, čini se, poverovao, ali neko drugi izgleda nije.

 

 

 

U toku sudskog procesa ubijeni su prvooptuženi Slobodan Šaranović, vođa te kriminalne grupe, koji je izrešetan ispred kuće u Budvi. Ubijen je i još jedan svedok Jugoslav Cvetanović, rođeni brat Saše Cvetanovića, čoveka koji je osuđen za ubistvo Nikole Bojovića. Na meti se našao i Ratko Koljenšić, još jedna istaknuta figura iz Šaranovićevog klana. U julu 2017. godine u blizini njegove kuće uhapšeni su Anđelka i Matija Bojović, majka i brat od strica Luke Bojovića. Oni su uhapšeni jer su navodno osmatrali Koljenšićevu kuću. Posle toga je Koljenšić brže-bolje ponudio nagodbu tužilaštvu u Nikšiću o priznanju krivice za ubistvo Nikole Bojovića kako bi "pobegao" u zatvor. Ipak, kasnije je odustao od te nagodbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading