OTAC AMERIKANCA KOJEG SU UBILI SRBI: Tog dana mi je čestitao rođendan, a kasnije su mi javili da je mrtav!

Autor: alo.rs

Hronika

29.10.2017

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji američkog turiste Bakarija Hendersona (23), koji je nastradao na ostrvu Zakintos 7. jula ove godine u tuči sa srpskim državljanima, svojim izjavama pokušavaju da izvrše pritisak na grčko pravosuđe, insinuirajući da je on ubijen zbog rase.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakari Henderson

Naime, Fil i Džil Henderson, njegovi roditelji, u izjavama za američke medije su, između ostalog, rekli da sumnjaju da je on napadnut jer se slikao sa konobaricom, odnosno da sumnjaju da je to fotografisanje njihovog sina s belom devojkom dovelo do tragedije, prenosi Alo.

Oni su još izjavili i da su proučavali grčki pravosudni sistem i konstatovali da u njemu ima takozvanih lažnih kazni. Oni tvrde i da je grčki sistem suviše blag, jer pritvorenici i osuđenici mogu da odlaze kući za vikend i za praznike.

Fil i Džil Henderson ispovest su počeli objašnjavajući kakav im je bio sin i da je u Grčku otišao poslovno, kako bi tamo prezentovao kolekciju sportske odeće.

- Tog kobnog dana Bakari me je pozvao i prvi čestitao rođendan. Pričali smo oko pola sata i bio je vrlo srećan. Samo nekoliko sati kasnije usledio je poziv u kojem mi je rečeno šta se dogodilo - objašnjava Bakarijev otac Fil za američke medije.

On je rekao da je nakon nekoliko dana pregledao video-snimak na kojem se vidi kako je njegov sin nastradao.

- Gledanje video-snimka je bilo teško. Bio sam uznemiren, veoma uznemiren - rekao je Fil.

U razgovor se uključila i Bakarijeva majka, koja je rekla da sumnja da su naši državljani bili organizovani.

- Neko je morao da ih pokrene i skupi tu grupu ljudi, tako da je taj neko i kriv za ubistvo. Jednostavno ne razumem kakvu pozadinu moraš da imaš da tako nekog brutalno pretučeš - rekla je Džil.

Hendersonovi navode da misle da im je sin pretučen jer se slikao s devojkom koja je radila u tom klubu, što se nekima nije dopalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading