Hapšenje zbog malverzacija: "Muvali" sa asvaltom na izgradnji puta, oštetili opštinski budžet, sebi pribavili ogromne pare

Autor:

Hronika

12.09.2020

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

K.D iz Beograda, H.R. i E.D iz Preševa u Nišu je određeno zadržavanje zbog sumnje da su vršili malverzacije prilikom izgradnje puta Novi Nasleje-Rakovac kod Bujanovca.

RepublikaFoto: Republika/E. DELIBAŠIĆ
Foto: Ilustracija

Tokom izvođenja radova na putu2019. godine ,K.D. iz Beograda, kao nadzorni organ Saobraćajnog instituta "CIP Beograd", zajedno sa H.R, koji je predstavljao nadzorni organ preduzeća "Saba Belča", overili su privremenu situaciju da je ugrađen asvalt dobrog kvaliteta, iako su znali da je asvalt lošijeg kvaliteta od onog koji je predviđen ugovorom.

Na osnovu toga E.D. je kao direktor preduzeća "Saba Belča" opštini Bujanovac ispostavio račun u visini od 8.883.000 dinara, koji je preduzeću ipslaćen, pri čemu je preduzeće protivpravno steklo imovinsku korist, a opštinskom budžetu nanelo materijalnu štetu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading