Detalji iz istrage: Likvidacija Rutovićevog kuma potpis profesionalca

Autor:

Hronika

12.09.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema sumnje da je u Darka Ristića Čađu u četvrtak pucao profesionalac. Policija sklapa delove mozaika ovog zločina i iako je ubica pokušao da sakrije tragove, veruje se da će brzo biti identifikovan, a samim tim, i otkriven motiv likvidacije.

Foto: Privatna arhiva
Dragan Ristić

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje iz krugova bliskih istrazi, sledeće činjenice ukazuju da je reč o profiubici: sačekuša je bila dobro pripremljena, ubica je ispalio tri metka da bi bio siguran da je "obavio posao", a posle bekstva je zapalio automobil s odbačenim pištoljem s prigušivačem u njemu da bi uništio otiske prstiju. Takođe, činjenica da je hladnokrvno nekoliko sekundi gledao u očevice ukazuje na to da je bio potpuno siguran da mu je bekstvo temeljno pripremljeno. Policija ne isključuje mogućnost ni da je reč o ubici koji ima ratno iskustvo i da je možda iz neke druge zemlje došao u Beograd samo radi zločina.

Da podsetimo, biznismen iz Kaluđerice Dragan Ristić Čađa, inače kum kontroverznog Željka Rutovića, ubijen je nedaleko od porodične kuće u Kaluđerici u četvrtak u 8.15 ujutru. Rutović je poznat javnosti po ranjavanju vlasnika TV Hepi Predraga Rankovića Peconija, zbog čega je 2019. godine osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora, ali i po tome što je devedesetih godina bio jedan od aktera filma o beogradskim kriminalcima "Vidimo se u čitulji".

RepublikaFoto: youtube.com/SuperGodSlayer
Željko Rutović

Ristić je bio vlasnik i suvlasnik nekoliko kafića. Ekipa Srpskog telegrafa je u petak probala da sazna nešto više o njegovom ubistvu, ali

žitelji ovog naselja nisu bili raspoloženi da bilo šta komentarišu. Na mestu zločina položeno je cveće i zapaljeno je nekoliko sveća.

Ubijeni Čađa bio je otac petoro dece, dve ćerke i tri sina, a u mladosti se aktivno bavio rukometom. Kako navode njegovi bliski prijatelji, ostao je naklonjen tom sportskom načinu života, a živeo je za porodicu i posao. O ubijenom su samo reči hvale imali advokati Božidar Grubović i Aleksandar Šćekić, koji su zastupali Dragana Ristića i njegovog sina Milutina.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ovde je likvidiran Ristić

- Nemamo predstavu šta bi mogao biti razlog. Božidar Grubović i ja smo zastupali Dragana, koji je bio pravi domaćin. Bio je izuzetno skroman čovek, u restoranu "Hram", čiji je bio vlasnik, čak je njegova ćerka radila na garderobi. Gledao je da celu porodicu uposli, a sam je radio mnogo. Bio je čovek bez poroka, sa mnogo prijatelja, uglavnom sportista, pa čak i iz sveta politike - navodi Aleksandar Šćekić za Srpski telegraf.

Budući da se pisalo i o sinu ubijenog, koji je pre tri godine izašao iz zatvora, a bio je osuđen zbog učestvovanja u ubistvu, zastupnik Božidar Grubović kaže da je taj incident do smrti mučio Čađu.

- Njegov sin Milutin nikoga nije ubio, ali je zbog tadašnjeg strukturalnog političkog trenutka osuđen za krivično delo ubistva. Dragan je umro žaleći što mu je sin osuđen za nešto što nije utvrđeno prilikom postupka - navodi Grubović za Srpski telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading