Šta će biti sa devojčicom iz Zrenjanina koja je gledala kako joj majka kasapi oca?

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

09.09.2020

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brigu o devojčici (6) iz Zrenjanina, pred čijim je očima, kako se sumnja, njena majka Stanislava M. (41) juče ubila supruga Branislava (39) preuzeo je Centar za socijalni rad, koji ju je privremeno smestio.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Stanislava sa suprugom i ćerkicom

Kako je jutros rekao ministar Zoran Đorđević, dete će će u budućnosti dobiti staratelja, ali pre toga sa njim mora da se radi kako ne bi imalo psihičke posledice zbog svega što je doživelo.

Đorđević je jutros za TV Prva rekao da su, čim su dobili informaciju da je maloletno dete prisustvovalo ovom događaju, naložili Centru da vidi u kojoj porodici se radi.

- Oni nisu bili u evidenciji Centra za socijalni rad, nije bilo prijava po bilo kom osnovu. Centar za socijalni rad je izašao na lice mesta, zbrinuo dete, koje će dobiti starateljstvo u budućem periodu. Ono što je bitno jeste da treba da se bavimo tim detetom, da bi se posledice i traume, koje će biti prisutne, svele na najmanji mogući nivo - rekao je Đorđević.

- Naložio sam im da odrede psihologa koji će imati posebne tretmane sa tim detetom. Danas ćemo otići tamo gde je dete privremeno smešteno da vidimo kako će to Centar da organizuje. Moramo da probamo da ublažimo sve te posledice koje dete može da ima u budućnosti - istakao je Đorđević.

 

Javnost u Srbiji juče je ostala u šoku vešću da je nekadašnja nastavnica iz Zrenjanina Stanislava M. (41) uhapšena zbog sumnje da je sa dva noža ubila supruga i to navodno naočigled njihove ćerkice i komšija.

Sve se desilo u jutarnjim časovima u zrenjaninskom naselju Bagljaš, u Ulici Heroja Pinkija.

Ona je nakon toga uhapšena, određen joj je pritvor od 48 sati, nakon čega će biti izvedena pred tužioca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading