Teško prokletstvo prati porodicu iz Bačkog Petrovog Sela: Pre samo nekoliko dana im se utopila ćerka (7), ALI TO NIJE JEDINA TRAGEDIJA KOJA IH JE ZADESILA

Autor: blic.rs, republika.rs

Hronika

08.09.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo sedmogodišnje devojčice O. T. iz Bačkog Petrovog Sela koja je, prema navodima njenog godinu dana mlađeg brata K. Š., u nedelju po podne skočila u Tisu, pronađeno je posle opsežne potrage, a poznanici ove porodice otkrili su da, nažalost, ovo nije prva tragedija koja je snašla porodicu T.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Potragu za devojčicom otežavalo je to što je Tisa u pojedinim delovima, i to u blizini mesta na kojem je nestala devojčica, duboka desetak, pa i više metara. Ipak, u kasnim popodnevnim satima telo devojčice nađeno je nedaleko od mesta gde je skočila u reku.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, policija je pričala sa majkom devojčice, koja je izjavila da je ona s bratom u nedelju u prepodnevnim satima otišla od kuće i da je tek par sati nakon toga čula da je njena ćerkica nestala u Tisi.

- Dečak i devojčica su otišli do dela obale Tise gde meštani drže vezane čamce u blizini Kišmolske plaže. Tamo je bilo kupača, ali je mesto gde se nalaze čamci taman toliko udaljeno da niko od prisutnih nije ni čuo ni video šta se zapravo dogodilo. Policija ima samo izjavu dečaka koji je prisustvovao njenom nestanku. A dečak je rekao da je sa sestrom došao do obale gde su seli u jedan čamac. Prema njegovim rečima, devojčica je u jednom trenutku iskočila iz čamca i nestala u reci - priča sagovornik "Blica" uz napomenu da je policiji slučaj prijavljen u 14 časova i da je od tada trajala potraga za nesrećnom devojčicom.

RepublikaFoto: Photo by Christopher Campbell on Unsplash
Foto: Ilustracija

Kako je za "Blic" rečeno u Osnovnoj školi "Šamu Mihalj" u Bačkom Petrovom Selu, nestala devojčica pohađala je tu školu i tek je krenula u drugi razred.

- Jedino što vam za sada možemo reći jeste da je nestala devojčica naša učenica i da je tek krenula u drugi razred. Sve ostalo je na policiji jer je istraga u toku i ne želimo ništa da komentarišemo - kratko su nam rekli zaposleni u OŠ "Šamu Mihalj" dok je još trajala potraga.

"Majka je imala četvoro dece, ali joj je prvo umrla jedne bebica"

Rođaka devojčice kaže da se ona sa majkom nedavno doselila iz Bečeja u Bačko Petrovo Selo.

- To je jedna tužna porodica koja živi od socijalne pomoći. Oni su naši dalji rođaci i viđamo se u selu, ali nismo baš nešto bliski. Ono što znam jeste da je ovo već druga tragedija koja ih je zadesila. Majka je imala četvoro dece, od kojih je prvo umrla jedna bebica. Kako smo čuli, majka se u snu naslonila na detence koje je imalo samo četiri meseca i beba se ugušila. Strašno šta se sve izdešavalo toj porodici - priča nam rođaka nestale devojčice.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Meštani Bačkog Petrovog Sela ne poznaju dobro porodicu devojčice O. T. koja se, kako se veruje, utopila u Tisi. Znaju da porodica živi na jednom salašu i da nije baš dobrog imovinskog stanja. I dok se većina ne seća sličnih tragedija, ima i onih koji pamte da se ranije udavilo dete u Tisi.

- Nas ima malo i vrlo smo složni jer volimo naše selo i trudimo se da ga održavamo. To radimo i sa plažom, koju sređujemo iz godine u godinu i ne sećam se da se neko tu udavio. Istina, na tom delu gde se vezuju čamci nije baš za kupanje. Možda je devojčica udarila glavom o nešto, pa je izgubila svest. To je velika tragedija - priča za "Blic" jedan stariji meštanin.

Utopila se i braća

Sedmogodišnja O. T. nažalost nije jedino dete koje se u protekle dve nedelje utopilo u Srbiji. Tačno dve nedelje pre tragedije u Bačkom Petrovom Selu, u obrenovačkom jezeru Ogača udavila se se dvojica dečaka starosti pet i sedam godina, dok su majka i očuh bili na obali.

Ušao u Dunav i nije isplivao

Telo 32-godišnjeg muškarca nađeno je juče u Dunavu u Novom Sadu. On se utopio u nedelju oko 15 sati na Dunavu u blizini plaže Šangaj, skoro u isto vreme kada je u Tisi nestala sedmogodišnja O. T. Mladi muškarac je bio sa društvom, pekli su prase i pili. Ušao je u Dunav da se okupa, plivao je dvadesetak metara i više nije izronio. Policiju su pozvali ljudi koji su u tom trenutku bili na obali. Nakon što je juče oko podneva telo nađeno, poslato je na obdukciju i biće utvrđen uzrok smrti 32-godišnjaka.

Misterija nestanka Barbare Vitez

Podsetimo, poslednja velika tragedija na Tisi dogodila se 16. decembra 2016. godine, kada je nestala tada petnaestogodišnja Barbara Vitez iz Sente. Kobne noći devojčica je da društvom bila na rođendanu, a kada su se vraćali, makar prema priči koju su rekonstruisali nadležni organi, Barbara je tokom opasne dečije igre pala sa mosta između Sente i Čoke i udavila se u Tisi.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Barbara Vitez

Desetak dana posle nestanka, na adresu Barbarinih roditelja stiglo je anonimno pismo u kojem se tvrdilo da je devojčica oteta i silovana, a zatim "omamljena drogom sipanom u sok, zadavljena i bačena u Tisu", dok su Barbarini drugovi koji su bili s njom kobne noći tvrdili da je pala s mosta i utopila se.

Od Barbarinog nestanka prošle su gotovo četiri godine, a njeni roditelji i dalje ne gube nadu da će se Barbara jednog dana vratiti kući, da će je naći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading