Počinje ponovljeno suđenje sa pokušaj ubistva Milana Beka: Zatvoreno za javnost

Autor: Tanjug, republika.rs

Hronika

07.09.2020

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak ponovljenog suđenja Aleksandru Zdravkoviću, optuženom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine zakazan je za četvrtak, 10. septembar, pred Višim sudom u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milan Beko

Tog dana treba da se održi pripremno ročište koje će biti zatvoreno za javnost, nakon čega će sud zakazati početak glavnog pretresa, koji se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu.

Apelacioni sud je u julu ukinuo osuđujuću presudu Zdravkoviću i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu kućni pritvor.


Isto odlukom Apelacionog suda u julu je Maja Adrovac pravosnažno oslobođena od optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, jer nije dokazano da je izvršila krivično delo.

Kada je u pitanju Zdravković, koji je ukinutom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora, Apelacioni sud, između ostalog, smatra da prvostepeni sud svoje zaključke nije temeljio na nesumnjivim i pouzdanim dokazima, već na pretpostavkama, zbog čega je naložio ponavljanje suđenja.

Zdravković je optužen da je pokušao da ubije Beka u saizvršilaštvu sa NN licem koje mu je javljalo kretanje Bekovih kola.
RepublikaFoto: Republika.rs
Maja Adrovac

Tereti se za krivično delo tešk oubistvo u pokušaju.


Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš.

Zdravković je optužen da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Beko je tokom svedočenja rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Kod Maje Adrovac u stanu, koja je bila uhapšena u julu 2015, nađeni su meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to nije potvrdilo njenu krivicu.

Ona je i posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, mada je ta presuda bila ukinuta i po odluci Apelacionog suda suđenje joj je ponovljeno u zajedničkom postupku sa Zdravkovićem koji je uhapšen u međuvremenu.

Zdravković je bio u pritvoru je od hapšenja u julu 2016. godine do jula ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading