Komšije otkrivaju šta je nagnalo mirnog i kulturnog maloletnika da ubije svoga oca na oči majke

Autor: Blic, Republika

Hronika

04.09.2020

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžer M. M. (17) iz Paraćina uhapšen je zbog sumnje da je u sredu uveče nožem nasmrt izbo svog oca Bobana M. (42).

Foto: Ilustracija

Stravičan zločin dogodio se u stanu u kojem mladić živi sa svojom majkom kada je njegov otac došao kod njih. Prema prvim informacijama, ubistvu je prethodila svađa između oca i sina zbog problema koje je, kako se sumnja, ubijeni pravio tinejdžeru i njegovoj mami.

- On je došao kod njih i počeli su da se svađaju. Godinama unazad oni imaju probleme. Rasprava je ubrzo eskalirala u tuču, nakon čega je tinejdžer posegnuo za nožem i svog oca ubo čak šest puta: u grudi i stomak - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, majka mladića, Bobanova bivša žena Danijela, sve vreme je bila tu i pokušavala je da ih razdvoji.

 

- Teško ranjenog Bobana Hitna pomoć, koju je pozvala Danijela, zatekla je da leži u lokvi krvi. Pokušali su da ga reanimiraju, međutm, podlegao je povredama nakon što je prevezen u bolnicu - dodaje naš izvor.

Po dolasku policije, M. M. je priznao zločin, nakon čega je priveden i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati. On je juče sproveden na saslušanje u nadležno Više javno tužilaštvo u Jagodini, gde je izneo svoju odbranu.

- On je na saslušanju ispričao sve šta se dogodilo. Ta porodica godinama je imala zategnute odnose, a ubijeni Boban više puta je osuđivan zbog različitih krivičnih dela - kaže sagovornik.

Nakon saslušanja mladiću je po predlogu Tužilaštva sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana zbog uznemirenja javnosti.

Mladić imao zdravstvene probleme

Kako navodi izvor upoznat sa istragom, osumnjičeni za ubistvo oca imao je zdravstvene, psihičke probleme.

- Biće naloženo psihijatrijsko veštačenje u njegovom slučaju kako bi se utvrdilo da li je sposoban za učestvovanje u postupku - navodi izvor.

U zgradi u kojoj je se dogodio zločin komšije su u šoku. Kako kažu, kobnog dana ništa nije ukazivalo da će se dogoditi stravična tragedija.

- Ovo je zgrada u kojoj je nasilje u porodici česta pojava. Gotovo svakodnevno se komšije svađaju, lupaju, viču. I tog dana čuli smo buku, ali niko nije reagovao, misleći da će se brzo smiriti - kaže jedan od komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, iz stana u kojem M. M. živi sa majkom oko 19 sati čuli su se vristak i pucanje stakla, nakon čega su se začule sirene policije i Hitne pomoći.

 

- Dečak i njegova majka doselili su se u ovu zgradu nedavno. Žive kao podstanari. U sredu, kada je došla policija, dečak je izašao iz stana, prišao im i rekao da je on ubio oca. Posle toga je priveden - dodaje sagovornik.

Kako kaže, osumnjičeni za ubistvo oca bio je izuzetno miran i kulturan i nikada nije pravio probleme.

- Uvek bi se javio, nije bio svadljiv. Jedino što je, kao i svaki tinejdžer, znao da pušta glasnije muziku, pa ga po tome svi pamtimo. Ali ni to nije bio problem nikada. Ne znam šta mu se dogodilo da ubije oca - pita se komšija, koji dodaje da je tek nakon ubistva saznao šta se ovoj porodici dešavalo.

- Majka dečaka ispričala je da joj je Boban pravio ozbiljne probleme koje godinama nije mogla da reši - zaključuje on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading