NOVI DETALJI BRUTALNE EGZEKUCIJE NA KRFU: Četvorica ubica likvidirali "škaljarce"

Autor:

Hronika

05.09.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka policija otkrila je nove detalje o egzekuciji dvojice pripadnika "škaljarskog klana" Užičanina Damira Hadžića (46) i Baranina Alana Kožara (44), koji su izrešetani u julu na Krfu. Jedan od tamošnjih zvaničnika policije kaže da je u dvostrukom ubistvu učestvovalo čak osam osoba za kojima se traga, kao i da postoji video-snimak na kom se vide lica egzekutora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustarcija

- U stalnom smo kontaktu sa srpskom policijom kako bismo što pre identifikovali osumnjičene - naveo je zvaničnik policije.

Prema izveštaju grčke policije, sumnja se da su napadači u Grčku došli 10 dana pre ubistva Hadžića i Kožara, a da su se do Krfa dovezli sa dva skutera, koja su posle egzekucije pronađena na plaži.

- Postoje neke sumnje da su egzekutori pucali na dvojicu "škaljaraca" iz čak četiri oružja - dodao je izvor.

Damir Hadžić i Alan Kožar, koji su važili za visokopozicionirane pripadnike "škaljarskog klana", likvidirani su 24. jula ispred vile na Krfu. Prema jednoj verziji, izrešetani su u automobilu kojim su se dovezli sa plaže do vile, a prema drugoj, ubijeni su u vili, a potom su njihova tela ubačena u parkirani automobil. Vilu su iznajmili koristeći lažna slovenačka dokumenta. Oni su neometano prelazili granice više evropskih zemalja, išli u Antaliju, pa u Grčku, a da niko nije ni primetio da je reč o falsifikatima, očigledno izuzetne izrade.

Vilu iznajmili na dva meseca

"Škaljarci" su luksuznu vilu iznajmili 21. juna i trebalo je u njoj da borave do 21. avgusta. Šokantno je to da u špicu sezone iznajmljivanje te vile na jedan dan iznosi oko 1.000 evra. I automobil u kom su likvidirani takođe je iznajmljen. Pretresom vile pronađena je velika količina novca, laptopovi, mobilni telefoni i oružje, pišu grčki mediji.

Kožar je putovao kao Robert Bitenc, a Hadžić kao Martin Pospišek.

U crnogorskom i srpskom podzemlju, ali i u policijskim krugovima, odmah je pokrenuta priča da je u ovom slučaju reč o nastavku obračuna "kavačkog klana" sa "škaljarcima", čije vođe Igor Dedović i Stevan Stamatović su likvidirani pred porodicama u restoranu u Vari, predgrađu Atine u januaru 2019. godine.

Sva četvorica ubijenih su pripadala "škaljarskom klanu". Na Krfu je korišćena puščana municija 7,62 i pištoljska u kalibru devet milimetara, a pucano je iz automatskog oružja. Čaure od metaka devet milimetara su pronađene i na mestu zločina u Atini.

To je policiju uputilo na zaključak da je likvidaciju na Krfu izvela ista ekipa kao u Atini.

PUCAČ DAMIR HADŽIĆ

Damir Hadžić je, prema nezvaničnim informacijama, sa područja Kokinog Broda, ali je kriminalnu karijeru započeo u Užicu.

Prema obaveštajnim podacima pljačkao je po Evropi. U kriminalnim poslovima povezao se sa Kožarom, kao i sa "škaljarskim klanom". Policija ga je povezivala i sa kriminalnom grupom koju vodi Filip Korać.

Srpska policija je za Hadžićem raspisala crvenu poternicu Interpola zbog sumnje da je 1. januara 2018. godine u centru Beograda ubio Davorina Baltića, visokopozicioniranog člana "kavačkog klana". Važio je za čoveka kog je na vezi držao Igor Dedović. Po Dedovićevom nalogu, kako se sumnja, organizovao je i "odradio" veći broj likvidacija.

RepublikaFoto: youtube.comvijestionline/code3paris

VOĐA KLANA ALAN KOŽAR

Alan Kožar je, kako su preneli crnogorski mediji, čovek od poverenja vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića, organizator ubistva Slobodana Šaranovića, nakon čije smrti je započeo krvavi rat klanova u Srbiji i Crnoj Gori. Kožar je, navodno, prema procenama bezbednosnih službi, preuzeo rukovođenje kriminalnom grupom nakon što je njegov sugrađanin Luka Đurović poginuo u saobraćajnoj nesreći u septembru 2013. godine. Crnogorske bezbednosne službe pre dve godine dobile su dojavu da se Kožar kreće na relaciji Turska-Nemačka sa lažnim dokumentima, kao i da povremeno boravi u vili koju koristi Besnik Keljmendi. Takođe, pojavila se i informacija da je 2019. godine skrovište pronašao u Španiji, gde su ga čuvali saradnici Luke Bojovića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading