Majka dečaka koga je u nedelju udario voz u Sremskoj Mitrovici zanemela od BOLA: Bio je naš mali anđeo, prepametan i hiperaktivan

Autor: kurir.rs, republika.rs

Hronika

01.09.2020

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Jugović (7) iz Sremske Mitrovice preminuo u bolnici od teških povreda koje je zadobio na pružnom prelazu u naselju Mala Bosna

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

Strahinja Jugović (7), koga je u nedelju udario voz u naselju Mala Bosna u Sremskoj Mitrovici, preminuo je juče u Dečjoj klinici u Tiršovoj. Kako saznajemo, Strahinja je nedavno dobio od dede veći bicikl i brzo naučio da ga vozi bez pomoćnih točkova, a stradao je jer mu je najverovatnije voz zakačio deo bicikla na pružnom prelazu.

Bio s majkom

Očajne komšije i rođaci iz naselja Mala Bosna kažu da postoji nekoliko verzija kako je mali Strahinja stradao na, inače, jednom od najbolje obezbeđenih pružnih prelaza u Srbiji. Ono što se sigurno zna jeste da je trenutku nesreće dečak bio na biciklu, a pored njega je bila njegova majka s bratom, koji ima godinu i po dana.

 

- Jedan voz je prošao, dečak je krenuo biciklom pored majke, ali je ubrzo s druge strane naišao i drugi voz, koji je zakačio bicikl i odbacio ga nekoliko metara dalje - rekao je jedan od komšija s kojim smo juče razgovarali. On je dodao da je ubrzo potom video majku koja je bila potpuno van sebe.

Pružni prelaz Prolaze ispod rampe

Pružni prelaz na kome se desila nesreća ima rampu, ali i deo koji je namenjen pešacima i biciklistima. - Pešaci i biciklisti mogu da prođu kada voz prođe ili pre nego što stigne, što se često dešava - kaže nam jedan od meštana. On dodaje da ova rampa, zbog još jedne pruge koja je industrijska i nema svoju rampu, bude spuštena i po pola sata: - Meštani to znaju i vrlo često prelaze iako je rampa spuštena.

- Bila je u takvom šoku da ništa nije pričala. S njom je bila i devojčica od osam godina i mlađi sin. Gurala je kolica izbezumljena od bola - kaže komšija. Drugi kažu da je i majka bila na biciklu i da je u korpi vozila mlađeg sina. - Rampa je bila spuštena, ali deo za pešake i bicikliste nema rampu. Stajali su i čekali da voz prođe. 

Meštani Izgraditi podvožnjak

Meštanin naselja Mala Bosna kaže da su deo za pešake i bicikliste na pružnom prelazu uradili pre dva meseca. - Profesionalni sam vozač, obišao sam pola sveta i ovakav prelaz nigde nisam video. Ovo nije rešenje, neophodno je uraditi podvožnjak. Na ovom prelazu bilo je mnogo tragedija - kaže on.

Dečaka su reanimirali na mestu nesreće, a kako sam čula, srce mu je pet puta prestajalo da radi. Uspeli su da ga povrate i hitno ga prevezli u Beograd - rekla je komšinica. Meštani pričaju i da je mališan bio preblizu pruge i da ga je potisak vazduha od voza odbacio jer je mali. Ipak, šta se tačno desilo i kako je došlo do ove jezive tragedije, biće utvrđeno istragom, koja je u toku.

Završio prvi razred

Komšije za mališana i njegove roditelje imaju samo reči hvale.

 

- On je bio naš mali anđeo. Prepametan i hiperaktivan. Trebalo je da krene u drugi razred. Nedavno nam se pohvalio da mu je deda kupio veći bicikl jer je do tada vozio na tri točka. A koliko je bio pametan, govori i to da je brzo sam naučio da ga vozi - priča uplakana komšinica.

Kako nam je ona objasnila, majka mališana radi kao vaspitačica, a otac je trener.

- Videla sam je i ne znam šta da joj kažem. Čula sam juče da je rekla da je mali u teškom stanju...Svi smo se nadali da će se izvući. Strahinjini roditelji su sada u Beogradu - kaže uplakana žena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading