KOBNO ŠENLUČENJE: Na rođendanu sina ubio rođaka! Nezapamćena tragedija kod Pećinaca

Autor:

Hronika

31.08.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavlje i veselje na dečjem rođendanu zamenili su plač i kuknjava kada je Milenko Jovanović (46), otac dvogodišnjeg dečaka čiji je rođendan slavljen, hicem iz pištolja u potiljak pogodio jednog od gostiju, inače svog rođaka Dejana Jovanovića (29). Koban događaj desio se u Deču kraj Pećinaca u subotu uveče, oko 19 časova.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Metak prošao kroz zid

- Milenko je bio jako srećan i pucao je iz pištolja u vazduh. Posle ga je ostavio u kući, ali kada je sklanjao, da ga ne bi neko od dece dohvatilo, pištolj je opalio, Milenko nije znao da je metak bio u cevi. Metak je prošao kroz zid, pa kroz frižider i pogodio Dejana, koji je sedeo, pravo u potiljak. Dejan se samo preturio unapred. Oko kao da mu je ispalo. Jedna od gošći ga je polila vodom i Dejan je počeo da diše - započinje priču Ljubica, supruga Milenka Jovanovića.

Ona i njen suprug su slavili drugi rođendan sinu kada se dogodila tragedija. Ispred kuće još vise okačeni šareni baloni. Pokojni Dejan je najviše vremena proveo baš sa slavljenikom, svojim imenjakom. Pokojni Dejan se najviše igrao sa dvogodišnjim dečakom.

- Kada je video šta je uradio, Milenko je počeo da se hvata za glavu i plače. Pošto je Dejan još disao, Milenko ga je stavio u kola i odvezao u ambulantu u Pećince. Kada se vratio, klekao je na zemlju i ponovo zaplakao. Milenko je i pozvao policiju. Rekao im je šta je uradio i pokazao im gde je pištolj. Posle mu je pozlilo u policijskim kolima. On i ne zna da je Dejan umro, plašim se da nešto ne uradi sebi u zatvoru, čula sam da su mu skinuli kaiš i pertle da se ne obesi. Dejana smo svi voleli, bio je mnogo lep momak, velika nesreća nam se dogodila - kaže Ljubica Jovanović.

Dete traži oca

Dvogodišnji dečak kome su slavili rođendan kada se dogodila tragedija tražio je u subotu uveče oca, koji je već bio u ćeliji policijske stanice. I juče je, kada je video fotografiju oca, rekao: "Tata." Supruga uhapšenog Milenka Ljubica ostala je sama sa sedmoro dece.

Otac Stevan: Ni unuče mi nije ostavio

U domu pokojnika tuga i bol. Otac Stevan plače dok priča o Dejanu.

- Bio je lep kao glumac i svi su ga voleli. A i on je voleo Milenka i njegovu decu, a najviše baš tog malog čiji su rođendan slavili. Imao je devojku Žaklinu, zovemo je Švabica jer živi u Beču. Njih dvoje su već dugo zajedno, trebalo je da se venčaju, a ona je provodila i po mesec dana kod nas. Ni unuče mi nije ostavio moj Dejan - priča kroz suze Stevan Jovanović.

 

Majka ubijenog Vesna kaže da je Dejan svojevremeno pokušao da traži azil u Austriji, ali je odbijen i dobio je zabranu ulaska u tu zemlju.

- Za nekoliko meseci je ta zabrana trebalo da mu istekne i hteo je da otputuje kod svoje Žakline i radovao se tome. I nju smo obavestili, vrištala je i plakala preko telefona. Imam četvoro dece, ali Dejan mi je bio najveći ponos. Čekamo da nam ga daju kada bude završena obdukcija, da ispratim svoje dete - kaže neutešna majka Vesna.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dejan i Žaklina planirali venčanje

Milenko već robijao

Milenko Jovanović je već proveo dve godine u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a osuđen je zbog krađe. Kao zatvorenik se ponašao primereno. On bi trebalo danas da bude izveden pred javnog tužioca. Osim za ubistvo, odgovaraće i za ilegalno posedovanje oružja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading