Jezivi detalji davljenja u Velikoj Moravi: Mala deca koja su se igrala na plaži videla su mrtva tela i počela da vrište

Autor: Informer, Republika

Hronika

30.08.2020

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragi Mladenović (64) iz sela Saraorci kod Smedereva i njegova supruga Mirjana (64) udavili su se prekjuče u Velikoj Moravi, i to naočigled nekoliko pecaroša.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Prema rečima očevidaca, supružnici su u petak došli na plažu kako bi uživali kraj reke.

Odmarali se na praznik

- Bio je praznik Velika Gospojina i Mladenovići su traktorom došli do obale, koju su poznavali kao svoj dlan jer tu svakodnevno skupljaju drva. Međutim, kobnog dana nisu dišli da rade, već da uživaju i da se odmore, jer je bio veliki praznik i nisu hteli ništa da rade - kaže Lazar Nićivoforović, očevidac nesreće.

Prema njegovim rečima, on je video dva tela, muško i žensko, kkao plutaju po vodi, prolazeći pored kopova peska. 

 

 

 

- Na plaži su u to vreme, pored njih, bili i neki pecaroši. Oni su videli da se žena okliznula i upala u reku. Muž je odmah reagovao i probao da je izvuče, a pošto nije uspeo, seo je na traktor i otišao do druge obaleda proba odatle da je spase. Mešutim ,akda je ušao u vodu, i on se udavio - priča Nićiforović.

Prema njegovim rečima, pecaroši, koji su sve videli, nisu imali kod sebe telefon da pozovu pomoć.

- Sačekali su da dođe njihov drug, koji je po prethodnom dogovru trebalo tu da dovede decu. Baš kad su deca naišla, telsa su došla do uvale, zakačila se za granu. Kad su deca to videla, počela su da vrište - dodaje on i kaže da su u međuvremenu tela otišla nizvodno.

Ronioci pretraživali teren

Ronicoi Žandarmerije juče su čitavog dana pretraživali Moravu, a iz reke je najpre izvučeno Mirjanino telo.

Komšije Mladenovića pričaju da ni Mirjana ni Dragi nisu znali da plivaju.

 

 

 

- Njih dvoje su bili u braku skoro 40 godina. Ceo život su proveli zajedno i lepo su se slagali, pa nas ne čudi što je Dragi krenuo za ženom. One je učinio sve da je spase, mnogo su se voleli. On ne bi mogao da podnese da mu se ona udavila pre dočima, a da nije ništa preduzeo - kaže komšija i dodaje:

- Nije nam jasno kako je ona upala u Moravu. Čujemo sad dda joj je verovatno pozlilo dok je stajala do vode i da je zato upala i udavila se. Tu je i plićak, pa nam je to jedino logično.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading