NEVINA ČAMI U ZATVORU! Majka žene uhapšene po Francuskoj poternici u očaju: MOJA ĆERKA NIJE NARKO-DILER!

Autor:

Hronika

27.08.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesorka engleskog jezika Nevenka Šumarac (44) i samohrana majka tek punoletne devojke uhapšena je na graničnom prelazu Vardište po poternici francuskog Interpola, zbog sumnje da je bila deo međunarodne kriminalne grupe za šverc narkotika, a za dela navodno počinjena u Bordou u julu 2018. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Žrtva velike igre: Nevenka Šumarac

Policija je Srpkinju rođenu u Raškoj, a već decenijama nastanjenu u Beogradu, odvela u ekstradicioni pritvor, gde trenutno čeka izručenje Francuskoj. Porodica uhapšene profesorke sa kojom je Srpski telegraf juče stupio u kontakt negira njenu umešanost u bilo kakav kriminal i tvrdi da je ona žrtva internet-mafije.

DALEKO OD LUKSUZA

- Moja ćerka nije sposobna za malverzacije, a kamoli za visoki kriminal. Koja crna mafijašica, pa njen otac i ja bismo je prvi prijavili da je to radila, a upoznata sam sa svime što radi! Ona je skromna žena koja nema nijednu markiranu stvar i koja uglavnom spava u hostelima na putovanjima. Da je mafijašica, baškarila bi se u luksuzu i imala skupe stvari, a ne bi kupovala na rasprodaji. Sumnjamo da joj je blizak muškarac namestio sve jer se sada čudno ponaša. Takođe, vrlo je verovatno da je Nevenki ukraden identitet i da su je zloupotrebili neki mafijaši i opasni ljudi sa kojima je poslovala preko interneta, prodavajući im jeftine avio-aranžmane ili prevodeći im nešto. Ona je sama ceo život gajila svoju ćerku, koja sada ima 18 godina i, pored posla u školi, stalno je radila dodatne poslove da bi mogla detetu da priušti potrepštine. Prodavala je i torbe i novčanike preko interneta - ispričala nam je očajna majka Milanka Šumarac.

RepublikaFoto: youtube.com/Opština Višegrad
Granični prelaz Vardište

NEMA POSETA, JEDAN TELEFONSKI POZIV NEDELJNO

Profesorki je pritvor određen 11. avgusta i može trajati čak do 11. februara 2021, do kada bi morala biti izručena Francuskoj. Ona sada ima prava na samo jedan kratak telefonski poziv nedeljno, dok su joj posete uskraćene zbog pandemije koronavirusa. Njena majka sumnja da je u užasno lošem stanju i vapi da joj Srbija pomogne.

- Ona je krvavi radnik i zbog obaveza uvek pije samo pola kafe. Voli da putuje, ali i sa putovanja je radila preko interneta. Sada u pritvoru ima nekoliko knjiga koje smo uspeli da joj pošaljemo i već ih je, verujem, pročitala po pet puta. Nije navikla na samoću i verujem da je loše i da užasno pati što ne može da dokaže nevinost i što je odvojena od deteta na pravdi boga. Trebalo bi srpske vlasti da joj pomognu da dokaže da nije kriva - plačući kaže majka profesorke.

Šumarčevu francuska policija tereti za pripadništvo organizovanoj kriminalnoj grupi koja je posedovala, prevozila i ilegalno uvozila narkotike i supstance opasne po zdravlje ljudi, za šta je u Francuskoj zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora.

OČAJNI I NEMOĆNI

Francuska je profesorku tražila od februara ove godine, a uhapšena je sredinom meseca prilikom prelaska granice, kada je sa emotivnim partnerom htela da poseti Adrićgrad u Višegradu. Njena majka naglašava da Nevenka nikada u životu nije bila u Bordou i kaže da je već uvidom u njen pasoš jasno da je nevina.

 

 

 

- Nevenka je ćerku poslala na Zlatibor sa drugaricama da se odmori, kad već ne idu na more, a ona je s partnerom otišla na dvodnevni izlet. Bili su na Šarganskoj osmici i slala nam je odande slike oko pet po podne. Odatle su krenuli do Andrićgrada, ali su je uhapsili na njeno i naše zaprepašćenje. Optužuju je da je u Bordou 12. jula bila deo organizovane grupe, ona je s ćerkom tada bila u Kefaloniji. Odgovorno tvrdim da nikada nije bila u Bordou, samo je bila na Azurnoj obali. Pogranična policija neće da nam izda potvrde o njenom kretanju koje bi bile relevantan dokaz. Očajni smo i nemoćni, ali daćemo sve da je spasemo - ističe očajna majka.

Zbog fudbala prešla pola Evrope

Nevenka je ljubitelj fudbala i strastvena navijačica Partizana, a derbi je uvek bio prava poslastica za nju. Pre nekoliko godina ona je oduševila novinare jednog dnevnog lista kada je uočena tokom derbija na zapadnoj tribini Marakane u dresu kluba ispod Topčiderskog brda, tik pored gospodina u dresu crveno-belih, koji je ni manje ni više nego njen dugogodišnji izabranik. Njih dvoje su proputovali pola Evrope zbog fudbala, a na pomenutom derbiju ona je izjavila da je rivalitet odlična stvar kad simpatizeri klubova ne prelaze granicu sportskog navijanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading