Nastavljeno suđenje u slučaju "Jovanjica": Evo šta se dešavalo u Specijalnom sudu

Autor: Informer, Republika

Hronika

26.08.2020

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Specijalnim suduom u Beogradu danas je nastavljeno pripremno ročište u slučaju "Jovanjica" sa kog je isključena javnost.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/MUP/BIA/Promo
Foto: Ilustracija

Zavrpeno je izlaganje advokata Zore Dobričanin koja u ovom postupku zastupa prvookrivljenog Predraga Koluviju i još četvorice advokata, a pripremno ročište će se nastaviti naredna dva dana.

- Osporavali smo dokaze tužilastva za koje smatramo da su nezakonito pribavljeni ili sami po sebi predstavljaju nedozvoljene dokaze. Izjasnili smo se koje pisane dokaze tužilastva prihvatamo a takvih dokaza je vrlo mali broj, a koje predlažemo za izdvajanje - rekla je Dobričanin.

Ona je dodala da je odbrana optuženih predložila i koje svedoke tužilaštva treba ispitati neposredno i koje veštake.

- Predložili smo i pribavljanje novih dokaza i ispitivanje svedoka i stručnjaka koji do sada nisu predlagani i druge dokaze - navela je ona.

 

 

 

Nakon iznošenja stava odbrane o dokazima i predloga odbrane, tužilac se o tome izjašnjava a onda sud donosi odluku o tome šta će se iz spisa izdvojiti i koji će dokazi biti izvođeni na glavnom pretresu.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je otpužnicu protiv Predraga Koluvije (38), većinskog vlasnika Kompanije "Jovanjica", koji je uhapšen 14. novembra prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pored Koluvije, optužnicom je obuhvaćeno još devet osoba, svi zaposleni u kompaniji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading