CRNOGORSKA POLICIJA RASVETLILA ULOGU STRANACA U RATU KLANOVA: Kolumbijskim ubicama 25.000 evra po glavi

Autor:

Hronika

25.08.2020

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat do istrebljenja kotorskih klanova, koji je odavno prerastao u borbu za prevlast na tržištu kokaina u Evropi i u koji su se uključili kriminalci širom bivše Jugoslavije, počeo je da privlači belosvetski ološ i plaćene ubice koji tu vide priliku za dobrom i brzom zaradom. Među njima su i dva Kolumbijca Kaseido Bandoha Huan David (29) i Kostana Kasa Hose Aleksander (43) uhapšeni u Nikšiću sa lokalnim vodičem "škaljarcem" Goranom Brajovićem iz Podgorice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Oni su deo kriminalne grupe koja je osnovana da bi ubijala visokopozicionirane pripadnike suparničkog kriminalnog klana. Za metu u Nikšiću dobili su 25.000 evra, a nakon tog zadatka trebalo je da izvrše još nekoliko ubistava u regionu, ali i drugim evropskim zemljama - rekao je juče Dragan Radonjić, šef Specijalnog policijskog odeljenja MUP Crne Gore.

Policija je rekonstruisala i put kojim su Kolumbijci došli u Crnu Goru, a zanimljivo je da im je štek, gde su se krili četiri meseca, bio u Hrvatskoj, u Splitu i okolini.

- Oni su u februaru 2020. godine došli avionom u Istanbul, odakle su preko Bukurešta i Budimpešte stigli do Austrije, gde su ih u Beču preuzeli pripadnici jedne kriminalne grupe sa prostora bivše Jugoslavije i odveli ih u štek u Hrvatsku. U Crnu Goru su prešli ilegalnim putem iz Bosne i Hercegovine preko planina - objasnio je specijalni tužilac Saša Čađenović.

RASVETLJENO UBISTVO SAŠE KLIKOVCA

RepublikaFoto: pixabay.com

Glava Saše Klikovca, člana "zagoričke grupe", koja je prešla na stranu "kavačkog klana", koštala je 100.000 evra, koliko je plaćeno njegovo ubistvo. Zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu ovog Podgoričanina uhapšeni su Miloš Marković i Marko Šuković. Potraga je raspisana i za M. J. i P. L. Oni su svi deo kriminalne grupe koja je napravljena da bi pobila što više članova "kavčana", ali i članova njihovih porodica, što govori da ovo više nije samo rat oko trgovine kokainom već i krvna osveta.

Saša Klikovac je inače odavno poznat crnogorskoj policiji jer je svojevremeno hapšen i za kompjutersku prevaru kad su hakeri pod njegovom kontrolom ojadili žrtve za više stotina hiljada evra. On je svojevremeno hapšen i sa starletom Sorajom Vučelić i visokorangiranim članom "zagoričke grupe" Vidojem Stanišićem.

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, uzeti su DNK uhapšenih Kolumbijaca kako bi bilo provereno da li su možda već ubijali po Crnoj Gori.

- Razlog za angažovanje stranaca je vrlo jednostavan, oni nisu poznati policiji i ne izazivaju veliku pažnju policije. Čak i da ih snime kamere ili za sobom ostave biološke tragove, to ne znači da će biti uhapšeni jer se možda već nalaze u Kolumbiji, nedostupni crnogorskim ili srpskim vlastima - rekao je za Srpski telegraf kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Drugi razlog je što je, jednostavno, ponestalo domaćih ubica. U bespoštednom ratu "kavčana" i "škaljaraca" već je palo najmanje 50 glava, a mnogi robijaju, što u Spužu u Crnoj Gori, što u drugim evropskim zemljama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading