OTIŠAO DA ZAPALI CIGARU!!! Očuh je na 5 minuta ostavio dečake same, a onda ih je progutalo jezero

Autor: Blic, Republika

Hronika

25.08.2020

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nekoliko sati pre nesreće išli smo na pijacu da Dragiši kupimo sveske i ranac za školu. Trebalo je da za osam dana krene u prvi razred. Posle smo došli na jezero, da predahnemo... A onda se dogodila strašna tragedija."

RepublikaFoto: youtube.com/Strahinja Andjelkovic
Jezero Očage

Ovako započinje priču Kristijan, očuh Dragiše (7) i Danijela (5) M., mališana koji su se u nedelju posle podne utopili u jezeru Očaga nedaleko od Lazarevca.

Kristijan se prisetio svih dešavanja te kobne nedelje, a kako kaže, tog dana prvi put su porodično otišli na jezero koje se nalazi nedaleko od njihovog porodičnog doma.

- Dečaci, Dragana, naša dvogodišnja ćerka i ja otišli smo tamo da se rashladimo. Dragana i ćerkica ostale su na obali kada sam ja sa Dragišom i Danijelom bio u plićaku gde smo se brčkali. Njih dvojica nisu znali da plivaju, pa nismo išli dublje. U jednom trenutku odvojio sam se od njih kako bih ispušio jednu cigaretu - kaže nam Kristijan.

 

 

 

Kako kaže, kad je završio cigaretu, primetio je da dečaka nema.

Krenuo je da ih traži po obali i doziva ih, međutim bezuspešno.

- Obišao sam jedan krug oko jezera, ali njih nije bilo. Obratio sam se spasiocima za pomoć koji su krenuli sa mnom u potragu. Jedan od njih uskočio je u vodu i krenuo da roni, da ih traži - priseća se naš sagovornik.

Upravo spasilac koji je ronio bio je taj koji je pronašao mališane.

- On je tik uz ivicu jezera, na dubini oko dva metra pronašao tela Dragiše i Danijela. Bili smo izbezumljeni. Nadali smo se da će preživeti - u šoku je Kristijan, koji za razliku od majke dečaka koja je kobne večeri okrivila spasioce da nisu reagovali na vreme navodi da su odmah krenuli u potragu za mališanima.

Inače, na jezeru dan nakon tragedije nije bilo ljudi zbog lošeg vremena. Četvorica spasilaca, kao i osoba za prvu pomoć, sedeli su na svom radnom mestu tik uz jezero.

Kako smo saznali, ovi spasioci nisu radili u nedelju kada se dogodila tragedija.

- Deca su se igrala sa još nekim mališanima u plićaku. Odjednom su nestala. Ubrzo potom došao je muškarac koji je rekao da nema dva dečaka. Jedan spasilac je zaronio i napipao ruke - rekli su nam na jezeru.

 

 

 

Oni dodaju da niko od dece koja su se igrala sa utopljenom braćom nije viknuo niti dozivao u pomoć.

Majka u policiji u Beogradu

Kako je ispričao Kristijan, očuh utopljene braće, njihova majka Dragana otišla je u Beograd u policiju. Međutim, nije mogao da precizira zbog čega.

- Obdukcija će biti u sredu, nakon čega ćemo znati kada ćemo ih sahraniti - rekao je Kristijan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading