NEZAPAMĆENI ZLOČIN: Iskasapio suprugu, bebi zdrobio glavu, pa zaspao pored njihovih tela!

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

18.08.2020

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arpad Sabo (33) iz sela Lipare kod Kule pre četiri godine hladnokrvno je iskasapio i zaklao suprugu Slavicu (24) i njihovu četvoromesečnu bebu Nikolinu. Posle jezivog zločina on je zaspao pored tela ubijenih, a zatim se okupao i pokušao da pobegne u Hrvatsku, ali je uhapšen u blizini Bačke Palanke. Viši sud u Novom Sadu ga je 2018, nakon dve godine suđenja, osudio na 40 godina robije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Ovo monstruozno ubistvo dogodilo se 16. avgusta 2016. u iznajmljenom stanu u Kninskoj ulici u Veterniku, gde se porodica Sabo tri meseca ranije preselila pošto se Arpad zaposlio u jednoj auto-mehaničarskoj radnji. On je kobne večeri došao kući iz kafane oko 22 časa i odmah sa vrata počeo da se svađa sa suprugom, koja mu je prigovorila što je propio 2.000 dinara.

Prema optužnici, Arpad je najpre u kupatilu nasrnuo na ženu i pretukao je, posle čega je usledilo jezivo ubistvo.

- Kako su veštaci utvrdili, Sabo je uzeo kuhinjski nož, čija je dužina sečiva oko 20 centimetara, i Slavici zadao tri ubodne rane po vratu. Nije se tu zaustavio, već je nastavio da je kasapi i seče grkljan, zid ždrela, krvne sudove... - navodi se u optužnici.

Foto: Ilustracija

Kada je ubio nesrećnu ženu, kako se dodaje, Sabo se ustremio na četvoromesečnu ćerkicu Nikolinu.

- Beba je bila u krevecu. Plakala je jer ju je prethodno probudilo majčino zapomaganje. Prišao je bespomoćnom detetu, podigao je i onda joj rukom zdrobio glavu! Bebi je slomio obe temene kosti glave. Arpad je, zatim, istim nožem kojim je prethodno iskasapio suprugu zaklao i ćerkicu. Na telu žrtava ukupno je pronađeno 28 ubodnih rana! - stoji u optužnici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Roditelji zadovoljni kaznom

Slavičini roditelji, Ljiljana i Duško Đurdić, bili su zadovoljni odlukom suda da Arpad Sabo bude osuđen na maksimalnu kaznu.

- Presuda je pravedna i realna. Moram da priznam da sam se pribojavao ishoda, gledajući u pojedine sudske odluke kada su ovakvi zločini bili u pitanju. Sve manje od maksimuma bilo bi nepravedno. Iako nama nijedna kazna ne može da vrati Slavicu i Nikolinu, voleo bih da je bila smrtna - kazao je tada otac i deka žrtava Duško Đurdić.

Posle brutalnog ubistva bebice i žene, ubica je par sati odspavao pored njihovih iskasapljenih tela! Kada se probudio, okupao se, presvukao i krenuo preko njiva, kako ga slučajno ne bi video gazda da izlazi na ulicu. Išao je peške sve do Bačke Palanke, gde je kod Dunava hteo da ukrade čamac kako bi se prebacio do Hrvatske, ali ga je tu uhvatila policija.

Sabo je tokom suđenja u svojoj odbrani priznao ubistvo supruge, ali ne i deteta, tvrdeći da je ćerkicu ubila njegova žena Slavica.

- Ne osećam se krivim. Tog dana bio sam u gradu kada me je nazvala Slavica. Bila je besna, drala se da brzo dođem kući. Kada sam došao, video sam je da sedi u fotelji, drži nož u ruci i plače. A onda sam spazio mrtvu bebu. Kada je krenula da me vređa, psuje brata, kevu i ćaleta, tada sam je ubio - izjavio je Sabo.

 

 

 

Bez trunke kajanja

Kada je sudija Borivoj Pap izricao presudu Arpadu Sabu, on je slušao ledenog i ukočenog izraza lica, bez ikakve vidljive reakcije i emocije.

- Tokom postupka nesporno je dokazano da je okrivljeni zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku, kao i da se nijednog trenutka nije pokajao. Shodno tome, kazna od 40 godina zatvora jedino je bila moguća - istakao je sudija Pap.

Neuropsihijatrijskim veštačenjem je utvrđeno da je ubica u vreme zločina bio uračunljiv, iako se isprva spekulisalo da je bio mortus pijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading