PRETNJE VUČIĆU: Ponavlja se suđenje Šapčanki koja je napala predsednikovu decu

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

18.08.2020

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je zimus na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora bila osuđena Šapčanka Aleksandra Janković Aranitović (49), jer je u julu prošle godine putem svog Tviter naloga uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/printscreen
Vučić / Aleksandra Janković Aranitović

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, Apelacioni sud je naložio da se optuženoj ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu.

Janković Aranitović se tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti predsednika Republike, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.


U obrazloženju odluke Apelacionog suda, navedeno je da se osnovano u žalbi branilaca okrivljene ukazuje na nepotpuno utvrđeno cinjenicno stanje, jer tokom suđenja nije izveden nijedan dokaz kojim bi se na nesumnjiv način moglo utvrditi da je poruka koju je ona objavila na Tviteru izazvala osećaj ugroženosti predsednika Republike.

Pored uslovne kazne zatvora od šest meseci s rokom provere od dve godine, ukinutom presudom Janković Aranitović je bila izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Janković Aranitović je optužena jer je 24. jula, koristeći nalog na Tviteru vređala predsednika, a psovke i pretnje su upućene i njegovom sinu i ćerki.

Ona se na početku suđenja branila tvrdnjama da nije imala nameru da ugrozi ničiju bezbednost, te da je to uradila jer je bila izrevoltirana što je "Dunav osiguranje" odbilo da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.

Ona je i ranije osuđivana, u Šapcu, a mediji su preneli da je to bilo zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici nad svojom majkom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Stefan

18.08.2020 11:05

Niko nema pravo i ne može nekažnjeno da preti bilo kome pa ni predsedniku države.

Nikola Petković

18.08.2020 11:05

Svako ko preti predsedniku i njegovoj deci treba da najstrožije bude sankcionisan.

Goran

18.08.2020 11:05

Očekujem adekvatnu kaznu.

TM

18.08.2020 11:08

Pretnje poput ove, a bilo ih je više se moraju zaustaviti. Nedopustive zlocudne pretnje.