KAZNA po 1.000 EVRA za nelegalan ulazak u Crnu Goru! Ako nemaju da plate, ostaće duže - 40 dana, ali u ZATVORU

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

18.08.2020

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljani Srbije N.V. i M. M. moraće da plate kaznu od po 1.000 evra zbog nelegalnog ulaska iz Srbije u Crnu Goru u julu ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Presudom Osnovnog suda u Rožajama državljani Srbije N.V. i M.M. oglašeni su krivim zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 evra, prenosi RTCG pozivajući se na Dnevne novine.

Kako je navedeno u presudi od 7. avgusta, oni su polovinom jula 2020. u Rožajama postupili protivno Naredbi za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, kojom je naređena zabrana ulaska strancima, osim sa liste država koja ispunjavaju epidemiološke kriterijume.


Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 evra, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti presude.

- Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zameniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 evra novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora - navedeno je u presudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading