Komšije otkrivaju kakav je bio otac koji je batinama ubio svog dvomesečnog sina

Autor: Blic, Republika

Hronika

12.08.2020

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvoipomesečni N. T. iz Vršca preminuo je u petak na Institutu za majku i dete, mesec i po dana nakon što ga je pretukao otac Mišel Tot (29).

RepublikaFoto: instagram.com/nemanjamatic
Foto: Ilustracija

Dete je, kako je pokazala obdukcija, od batina zadobilo oštećenja važnih moždanih centara i uprkos naporima lekara nije preživelo.

Otac je u pritvoru od 25. juna, nakon što je majka Tamara M. (32), nevenčana supruga Mišela Tota, sa muškom bebom došla na Institut. Lekari su konstatovali da beba ima hematom na glavi i o toj povredi obavestili policiju, pa je osumnjičeni otac odmah uhapšen i određen mu je pritvor zbog nasilja u porodici.

U istrazi je, prema nezvaničnim saznanjima utvrđeno da je otac tek rođenog sinčića tresao i udario mu nekoliko šamara i tako mu naneo povrede glave i mozga. Šta je prethodilo tom mučenju bebe, biće utvrđeno u daljoj istrazi.

Osumnjičeni Tot inače ranije nije prijavljivan za nasilje u porodici.

 

 

 

43 dana se borio za život

Hrabri dečaćić se 43 dana borio, ali je nažalost 7. avgusta izgubio životnu bitku.

Stanari vršačke ulici gde je mali N. tokom svog kratkog života provodio dane sa roditeljima, polubratom i bakom po majci, juče su bili ožalošćeni i šokirani saznanjem da je izgubio najvažniju bitku.

- Još krajem juna čuli smo da je N. u bolnici a da je otac uhapšen. Njegova baka Nada pričala je da je u komi. Majka dečačića Tamara, kazala je da Mišelova majka stalno plače zbog bebe. Tračak nada ulilo nam je da će N. pregurati kada je Tamara rekla da je pomerio mali prstić, poverovali smo se da je to dobar znak, da će se oporaviti. Jadničak, nije se dao. Bio je hrabar, borio se, ali nije uspeo - kažu Vrščani.

Sve je dodatno uznemirilo to što je N. smrtonosne povrede zadao otac.

- Kada vidite tog muškarca, ni po čemu ne možete zaključiti da je nasilnik, neko ko je spreman da maltretira dete. Tamara ima sinčića iz prethodne veze, a N. je bio njima prvo zajedničko dete. Radio je, trudio se da im obezbedi koliko-toliko normalan život. Koliko je samo bio radostan kada se N. rodio. Vikao je od sreće "dobio sam sina" - prisećaju se oni.

I nakon toga Mišel, Tamara i N. su im izgledali kao skladna porodica.

- Tamara bi stavila bebu u kolica, šetala ga i pričala "idemo da sačekamo tatu s posla" - dodaju Vrščani.

Šta se, međutim, dešavalo u četiri zida, niko od njih sa sigurnošću ne može da tvrdi. Da li je bilo nekog nasilja, maltretiranja, sve je sada u domenu nagađanja.

- Nikada se nije požalila na njega. Koliko znamo, nije ni pio, pa da ih je pijan maltretirao. Tamara i Mišel ipak znaju šta je sve prethodilo smrti malog anđela. Mi samo znamo da malog N. nema, da nije uspeo da dobije najvažniju bitku, iako se lavovski borio - kažu poznanici roditelja malog N.

 Tukao bebu "da bi je smirio"

Otac monstrum je na saslušanju u tužilaštvu u potpunosti priznao zločin, ali se branio time da je udario nekoliko šamara, u tom trenutku bebi staroj svega mesec i po dana, da bi "je smirio".

 

 
 

 

Obdukcija

Obdukcija tela bebe koju je pretukao otac nakon čega je preminula u bolnici, pokazala je da je dete preminulo od oštećenja važnih moždanih centara. Kako se saznaje, povrede moždanih centara dete je zadobilo od udaraca oca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading