(FOTO) HOROR NA DIVČIBARIMA! Novosađanka pala sa žičare, Hitna pomoć je zatekla u katastrofalnom stanju

Autor: Mediji

Hronika

12.08.2020

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosvetna radnica iz Novog Sada T.P.S. (60) je teško povrđena kada je pala sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta “Crni vrh” na Divčibarama. Prvi u pomoć ovoj ženi priskočili su valjevski vatrogasci Vladimir Mitrović i Milan Tripković, koji su, probijajući se kroz blato i kaldrmu, stigli do vrha žičare, gde je bila povređena Novosađanka, koja je zadobila prelome ruku i povrede na glavi i leđima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Divčibare

- Nakon dojave da je na vrhu ski-staze povređena žena koja ne može da se kreće, uputili smo se na lice mesta. Međutim, do vrha staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo vozilom morali da se probijamo kroz blato i kaldrmu, preko stare ski-staze i obodom planine - kaže za portal Patak online valjevski vatrogasac Vladimir Mitrović.

- Uspeli smo da je imobilišemo i smestimo u vozilo. Povređenu ženu smo spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa hitne pomoći. Zbog činjenice da na toj trasi ne postoji put, cela akcija je trajala oko sat vremena - dodaje Mitrović.

 

 

Incident se dogodio u utorak popodne kada je Novosađanka sa visine od preko dva metra pala na kamenjar. Pretpostavlja se da ova žena, koja je bila u društvu prijateljice, nije zauzela najbezbedniji položaj u panoramskoj ljuljaški.

 

 

 

Nakon ukazane lekarske pomoći ona je transportovana u valjevsku bolnicu, a zbog dalje opservacije i lečenja, upućena je u Novi Sad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading