Srpski kuvar prebačen u Zagreb! Markus uhvaćen sa gomilom amfetamina, a evo šta je izjavio na sudu!

Autor: Kurir, Republika

Hronika

12.08.2020

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Markus, voditelj emisije "Kuvati srcem" koji je uhapšen u Sloveniji sa tri kilograma amfetamina, prebačen u pritvor u Zagrebu.

RepublikaFoto: youtube.com/Igor Petrovic
Dejan Markus

Kuvar Dejan Markus (44) iz Beograda, voditelj poznate emisije "Kuvati srcem", koji je uhapšen u Sloveniji zbog sumnje da je švercovao drogu, izručen je Hrvatskoj, koja vodi postupak protiv kriminalne grupe čiji je, kako se sumnja, i on bio član.

Lisice na ruke, podsetimo, stavljene su mu 7. februara, kada je u velikoj akciji policije nekoliko zemalja, među kojima je i naša, u njegovom "renou" pronađena velika količina tečne droge amfetamina. Posle nekoliko meseci u pritvoru u Mariboru, kako prenose slovenački mediji, on se saglasio da bude izručen Hrvatskoj i prebačen je u pritvor u Zagrebu.

 

Negira krivicu

- Ne priznajem ono za šta se teretim. Zašto bih se bavio krijumčarenjem droge kad imam vinoteku u centru Zagreba? Sada je zatvorena jer je renoviram i planiram da služim hranu u svom restoranu - navodno je kratko na saslušanju pred sudom u Sloveniji rekao Markus, tvrdeći da nije član narko-bande.

Navodno, na suđenju koje je počelo u Sloveniji, ali je prekinuto pošto je Hrvatska zatražila izručenje, on je tvrdio i da nije znao da je u njegovom "renou" bilo sakriveno tri kilograma amfetamina.

 

Podsetimo, porodica popularnog voditelja, koji se proslavio emisijom "Kuvati srcem", prijavila je njegov nestanak jer se sestri nije javljao niti je bio aktivan na društvenim mrežama. Nekoliko dana kasnije otkriveno je da je kuvar koji se pre nekoliko godina preselio u Zagreb i otvorio vinoteku živ i zdrav, ali u pritvoru u Sloveniji.

Srbi u bandi

On je uhapšen zbog sumnje da je član kriminalne grupe koja je od marta 2019. do 6. marta ove godine krijumčarila velike količine droge iz Holandije, preko Nemačke, Austrije i Slovenije u Hrvatsku. Sumnja se da je na čelu grupe bio hrvatski državljanin Stjepan Plaščar (58). U policijskoj akciji "Egzotik", osim hrvatske i slovenačke, učestvovala je i srpska policija, i to posle godinu dana praćenja pripadnika grupe. Osim Markusa, istragom je obuhvaćeno još 12 osumnjičenih, među kojima su još dvojica naših državljana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading