UŽAS U KRUŠEVCU! Dečak zavirio u kesu i aktivirao EKSPLOZIVNU NAPRAVU: Povređena žena i dvoje dece!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

11.08.2020

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri osobe, među kojima dvoje dece lakše je povređeno kada se aktivirala eksplozivna naprava u porodičnom dvorištu u naselju Čitluk u Kruševcu.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Kako se nezvanično saznaje iz više izvora, incident se dogodio kada je dečak D. P. (14) sinoć pronašao deo eksplozivne naprave u kesi u dvorištu, gde je ova porodica skladištila deo sakupljenih sekundarnih sirovina.

Došlo je do aktiviranja, ali na svu sreću, dečak je lakše povređen. Manje povrede zadobila je i njegova četvorogodišnja sestra, kao i majka S. S. (38). Kada je policija izašla na lice mesta, poreklo naprave je počelo i da se otkriva.

- Otac povređene dece I. P. (39) se bavi sakupljanjem sekdunarnih sirovina i nešto veću količinu stvari, dobio je od Kruševljanina K. J. - navodi izvor.

 

 

 

-Sve što je prikupio, transportovao je kući i stavio u dvorište. Ispostavilo se, međutim, da je među donetim stvarima, u jednoj od plastičnih kesa bio i "upaljač". Kada je dete zavorilo u kesu, došlo je i do detonacije.

Daljim radom na terenu, došlo se do adrese Kruševljanina K. J, od koga je, prema dosadašnjim saznanjima, I. P. dobio sekundarne sirovine. Pripadnici MUP su u stanu K. J. našli i inicijalnu kapislu za eksploziv, kao i manju količinu marihuane. Osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mera zadržavanja do 48 sati.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Za sada se sumnja da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga.

- Mnogi su u komšiluku čuli da je nešto puklo, pa se pronela priča da je eksplodirala neka bomba-pričaju meštani Čitluka.

- Policija je brzo došla,a dete je prebačeno do bolnice. Videlo se da ima povrede svuda po telu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading