Nemci se sprdaju sa srpskim beguncem! Svetski mediji Vojnovićev put od zatvora do slobode i nazad, nazvali - "Odiseja po Evropi"

Autor: Blic, Republika

Hronika

07.08.2020

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin Daniel Vojnović (33), koji je u martu prošle godine pobegao iz nemačkog zatvora, ponovo je iza rešetaka, a lokalni mediji su njegov put nazvali "Odiseja po Evropi".

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Facebook/ Blaulichtreport-Deutschland
Daniel Vojnović postao predmet ruganja svetskih medija

Naime, Vojnović je u martu 2019. pobegao iz zatvora, u kom je služio kaznu za nanošenje teških telesnih povreda, kad je u pratnji stražara posetio roditelje u porodičnom domu. On je nakon toga nestao, a potraga za njim je trajala mesecima, dok nije uhapšen u Srbiji kad je svom stricu ukrao automobil.

- Vojnović je u Srbiji bio u zatvoru dva meseca, pošto se posvađao i potukao sa stricem i ukrao mu kola, a prilikom hapšenja kod njega su pronađeni marihuana, dva noža i ukradeni "ajfon". On je krajem marta pušten na slobodu, pa se uputio ka Mađarskoj, gde je takođe uhapšen. Tamošnje vlasti su ga zadržale do kraja jula, kad se ponovo našao na slobodi.

 

 

 

Vojnović je iz Mađarske prošao kroz Austriju, došao u Nemačku i proveo noć u roditeljskoj kući, a potom se predao policiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading