SPISAK DILERA KRUŽI LOZNICOM! Ovo je šansa da se kriminalu u ovom kraju konačno "stane za vrat"

Autor: Novosti, Republika

Hronika

06.08.2020

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loznicom već danima, u štampanoj i elektronskoj formi, kruži, razmenjuje se i prosleđuje "materijal" ispisan na četiri stranice, kojim se ukazuje na sve "nosioce kriminala" u gradu, pre svega one koji se navodno bave trgovinom narkoticima i krađom i raskpalanjem skupocenih automobila.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Nepotpisani autor, pišu Novosti, navodi i ko sve od nadležnih, navodno, štiti najveće kriminalce, od kojih su se neki, kako je napisano, "kamuflirali u razne legalne poslove", i slove za "ugledne ljude", "dobre domaćine".

Uz svakog od prozvanih, navedeni su i njegovi lični podaci, a spominje se, na primer, i gde svako od navodnih kriminalaca krije drogu, gde je nabavlja, koja kola vozi...

Akcija Lazarevčana

Sredinom decembra 2019. članovi Udruženja građana "Sveti Sava" iz Lazarevca objavili su spisak sa imenima devetoro dilera, koji u ovom gradu prodaju narkotike. Motiv tog spiska je, kako su naglasili, nezainteresovanost opštinskih vlasti i policije da reše problem prodaje droge. Oni, inače, godinama sprovode akciju tako što grad oblepe plakatima sa fotografijama osoba označenih kao narko-dileri ili dele brošure sa njihovim imenima na javnim mestima.

- Dobro bi bilo da se nadležni pozabave ovim navodima, koji se dele na sve strane, jer skoro da nema nikoga ko to nije pročitao - kaže sagovornik lista.

- Sigurno da je među kriminalcima došlo do velikih sukoba, pa sad jedni druge nemilosrdno i javno cinkare. Ima tu i uopštenih stvari i indicija, ali i onih koji, kad se slože kockice, potvrđuju ko je s kim u savezu i zašto godinama "ne padaju". Verovatno su osetili da je "vruće", da su neki, koji su im pomagali, sa važnih mesta otišli u penziju, ili su čak osuđeni. Ovo je šansa za veliku akciju, da se kriminalu u ovom kraju konačno "stane za vrat" - kaže sagovornik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading