Kolumbijci se umešali u rat klanova: Policija osujetila krvavi plan

Autor:

Hronika

06.08.2020

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akciji specijalaca u Nikšiću, po nalogu Specijalnog državnog tužioca, uhapšeni su Goran Brajović iz Podgorice i dvojica Kolumbijaca Kajsedo Bandoja Huan David i Kostana Kasa Hose Aleksander. Crnogorski mediji prenose da su oni trebali da likvidiraju nekog, a da je Brajović trebalo da ih navodi, bez dodatnih detalja.

RepublikaFoto: youtube.com/Portal Standard
Foto: Ilustracija

- Ovo je znak za uzbunu jer ti ljudi nisu mogli da dođu u Evropu bez dozvole svojih šefova. To znači da su se moćni južnoamerički narko-karteli zainteresovali i umešali u sukob crnogorskih klanova. To je dokaz da su kriminalci sa Balkana postali moćni igrači u svetskim okvirima, a samo se nadam da to neće doći do Srbije, mada oni sarađuju tesno i sa nekim ovdašnjim grupama. Postoje i dva praktična razloga zašto su angažovane ubice čak iz Kolumbije. Kao "turisti", oni neće biti pod nadzorom policije, koji znaju svakog lokalnog kriminalca, ali ne i ove iz Južne Amerike. Takođe, mnogi od njih su tamnoputi i liče jedni na druge, što otežava prepoznavanje - kaže za Srpski telegraf kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Policajac radio za "kavčane"

Inspektor iz Kotora pod istragom je Specijalnog policijskog tima zbog sumnje da je povezan sa "kavačkim klanom". Slučaj je pokrenut nakon što je drugi policajac svedočio u postupku protiv Jovice Vukotića, vođe "škaljaraca", za navodni pokušaj ubistva žene vođe "kavčana" Radoja Zvicera. On je ispričao da je policajca koji je vodio slučaj tokom uviđaja pozvao Zvicerov saradnik Igor Božović, kojem je ovaj izdiktirao imena svedoka i rekao mu da će "sve biti u redu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading