Znamo da si tu, tvoji Aca i Miša! Majka braće Simović umrla od korone: Potresno čituljom ispratili Milanku - to nije jedina smrt koja je zemunce zatekla u zatvoru

Autor: Alo, Republika

Hronika

05.08.2020

10:15

Članovi zemunskog klana, braća Miloš (40) i Aleksandar (44) Simović u požarevačkom zatvoru "Zabela" oplakuju svoju majku Milanku (64), koja je 29. jula umrla od korone!

youtube.com/putishka
Aleksandar Simović

Kako saznaje Alo.rs, zemunci nisu mogli da prisustvuju sahrani na Novom bežanijskom groblju, a mlađi Miloš je veoma teško podneo gubitak, ne želi ni sa kim da razgovara, tuguje i odbija hranu i piće!

- Milanka je iznenada dobila povišenu temperaturu, a posle testiranja je potvrđeno da je zaražena koronavirusom i smeštena je na lečenje u Zemunsku bolnicu. Stanje joj se naglo pogoršalo i odmah je priključena na respirator. Preminula je 29. jula, posle svega dva dana na respiratoru! Cela porodica je bila u šoku - kaže izvor koji je insistirao na anonimnosti.

- Majka braće Simović sahranjena je u subotu, 1. avgusta, u 15.15 sati na Novom bežanijskom groblju na Novom Beogradu. Kovčeg je, posle opela, spušten u porodičnu grobnicu od crnog mermera, u kojoj počiva njen suprug Ilija. Sahrani su prisustvovali najuža rodbina i bliski prijatelji - navodi sagovornik.

Foto: printscreen
Umrlica za majku Milanku

Milanka živela sa snajom i unucima

Milanka je iznenada dobila simptome i nije poznato kako se zarazila. - Sa Milankom je živela Acina žena u porodičnoj kući u Zemunu. Ona i Aca imaju dva sina i ćerku. Miloševa supruga živi sa svojom majkom. Ona sa Milošem ima sina i ćerku. Posle iznenadne smrti svekrve, obe snaje su prvo obavestile muževe, preko uprave zatvora, a potom najbližu rodbinu i prijatelje. Braća su 2013. godine ostala i bez oca Ilije. Posle smrti njihovog oca pojavila su se saznanja da je Miloš navodno izveden iz zatvora u najvećoj tajnosti do groba pokojnog oca, gde se isplakao.

Podsetimo, Aleksandar Simović osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka. Uhapšen je 25. novembra 2006. u stanu u Ulici Milentija Popovića 35 na Novom Beogradu i prvi je odbegli zemunac kog je srpska policija uspela da locira i privede.

Kada se sve sabere, Aleksandar je osuđen zbog devet ubistava, pokušaj ubistava i tri otmice. Kaznu služi u sedmom paviljonu Zabele u Požarevcu da ne bi bio u kontaktu s bratom, koji se nalazi u najstrožem delu Zabele, zvanom srpski Alkatraz.

 

 

 

Miloš je zbog učešća u ubistvu premijera Đinđića, drugih ubistava i otmica sa zemunskim klanom osuđen na 40 godina. Uhapšen je u junu 2010. godine, dan nakon što je u Zagrebu ranio Sretka Kalinića (56), zvanog Zver. U ruke srpske policije pao je posle ilegalnog prelaska granice između Hrvatske i Srbije kod Morovića.

youtube.com/printscreen
Miloš Simović

Braća su prvu presudu dobila zbog otmice Miroslava Miškovića, Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića. Aleksandar je s bratom osuđen i za napad na prostorije lista Dan i auto-servisa "Aca".

Braća su se srela samo jednom, 2012. godine, u sudnici Centralnog zatvora u Beogradu i to je bio prvi put da su se videli posle više od šest godina!

Pošto je od tog susreta prošlo osam godina, Aleksandar od uprave zatvora uporno traži da ga stave blizu brata.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading