(FOTO) Gore nego na "DIVLJEM ZAPADU": Pogledajte kako drumska mafija pustoši po Srbiji

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

04.08.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom prošlog vikenda ekipe AMSS su na deonicama puteva Srbije pronašle opasne predmete koji direktno ugrožavaju živote vozača i putnika, a koje namerno postavljaju pojedine privatne šlep službe radi sticanja materijalne koristi.

RepublikaFoto: AMSS
Foto: Ilustracija

- Kao institucionalni partner Republike Srbije u oblasti bezbednosti u saobraćaju, AMSS apeluje na vozače da, ukoliko primete ovakve objekte na kolovozima ili postanu žrtve prevarnih radnji, odmah obaveste Ministarstvo unutrašnjih poslova ili direktno AMSS - navode iz Auto-moto Saveza.

Kako kažu, suočen sa istim problemom u prethodnom periodu i radi zaštite života vozača i ugleda svojih inostranih partnera, AMSS je pokrenuo krivične postupke pred nadležnim sudovima protiv lica koja su na teritoriji Republike Srbije izazivali kvarove na automobilima i lažno se predstavljali kao AMSS ili njegovi regionalni partneri, na ovaj način obmanjujući domaće i strane državljane.

RepublikaFoto: AMSS
Foto: Ilustracija

Kako bi vozači bili sigurni da će dobiti adekvatnu pomoć na putu ili proverili da li je određena šlep služba ovlašćeni partner AMSS-a, potrebno je da kontaktiraju operativni centar na broj 1987, gde mogu dobiti sve neophodne informacije i jasne instrukcije o daljem postupanju u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze.

RepublikaFoto: AMSS
Foto: Ilustracija

Vozači ovakve probleme mogu preduprediti i pre kretanja na put učlanjenjem u AMSS, čime se sprečava mogućnost navedenih manipulacija. Na ovaj način ovlašćena organizacija brine o vama na putu u Srbiji i u kontinentalnoj Evropi i besplatno organizuje pomoć na putu, šlepovanje ili popravku na licu mesta kako biste odmah nastavili svoju rutu.

Foto: AMSS
Foto: Ilustracija

Usluge Auto-moto saveza Srbije dostupne su svim vozačima 24/7 svakoga dana u godini, a pomoć na putu stiže u najkraćem mogućem roku na bilo kojoj lokaciji u zemlji.

Podsetimo, generalni sekretar AMSS Milan Nikolić, rekao je danas da upravo sezonu godišnjih odmora i putovanja zloupotrebljava takozvana "drumska mafija" koja namerno izaziva nesreće na putu, a da putnik kasno shvati da je prevaren.

RepublikaFoto: AMSS
Foto: Ilustracija

- Postave predmete tako da bi neko naleteo, a isti ljudi koji su podmetnuli se pojavljuju kao neko ko rešava taj problem - kaže Nikolić.

 

On je upozorio da takva "lažna pomoć na putu" potom odvozi u servis kako bi naplatili stvarne ili fiktivne troškove kvara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading