(VIDEO) ŠPANCI POHAPSILI OPASNU SRPSKU BANDU: Opljačkali 56 kompanija!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmočlana banda Srba uhapšena je u španskoj oblasti Kantabrija zbog rekordnih 56 pljački firmi! Ova kriminalna grupa je sofisticiranom opremom onesposobljavala alarm u preduzećima i potom upadala u njih, tražeći sefove s novcem!

RepublikaFoto: Printscreen
SNIMILE IH KAMERE: Banda šest meseci harala Španijom

- Srbi su provaljivali u kompanije raznih delatnosti samo kako bi se dokopali sefa. Čak 46 krađa počinili su u španskoj oblasti Navare, u Asturijasu četiri, po dve u Viktoriji i Kantabriji i po jednu u Vizkaji i Saragozi. Pljačke za koje se sumnjiči događale su se od novembra prošle godine do aprila ove - kaže izvor iz španske policije.

Lopovi su imali istu šemu po kojoj su upadali.

- Prvo su tipovali firme, a onda ih proučavali i osmatrali. Kada bi imali potrebne informacije, detaljno su raspoređivali zadatke. Svako je imao precizno određenu ulogu. Koliko su ozbiljno pristupali poslu, govori i to da su imali i specijalno vozilo opremljeno sa radio-vezom i kompjuterskom opremom za hakovanje bezbednosnih sistema - kažu iz policije i dodaju da su novac koji su otimali ulagali u privatne biznise.

 

Lopovi su dugo izbegavali hapšenje, a, prema pisanju španskih medija, sva sedmorica koristila su lažne identitete. Kada su im konačno ušli u trag, policija je dobila dozvolu da ih prati i prisluškuje i posle nekog vremena saznala da planiraju pljačku u Kantabriji i da će u tu oblast doći iz gradića Leganesa, u kom su boravili.

 

- Saznali smo da idu u osmatranje jedne firme u Kantabriji. Tamo smo odmah poslali ekipe specijalaca, kako u civilu tako i u uniformama, koji su brzo uočili dva sumnjiva automobila. Naglo su menjali pravac tokom vožnje, pokušavaju da se drže svih planiranih mera bezbednosti. Međutim, u oblasti Torelavega inspektori su presreli oba vozila i uhapsili šest osumnjičenih i odveli ih u pritvor u Santanderu - saopštili su iz policije.

Nakon toga obavljeni su pretresi pet kuća u Madridu i Leganesu, a u jednoj od njih pronađen je i sedmi pljačkaš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading