Želim da dočekam da ga vidim i upitam zašto mi je ubio sina! Goranov otac se nada 16 godina

Autor: novosti, telegraf

Hronika

01.08.2020

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želja mi je samo da dočekam da ga vidim i upitam zašto mi je ubio sina, a onda neka mu država sudi. Hoću da se zakon poštuje kada se radi o mom mrtvom sinu, meni, mojoj porodici.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Ovako, za "Novosti", govori Milenko Marković (67), iz Velikih Radinaca kod Sremske Mitrovice, otac ubijenog Gorana Markovića (20), posle 16 bolnih godina obavijenih tugom u nadi da će se otkriti ko ga je usmrtio.

Od tada do danas nema naznaka ko bi na takav način mogao da počini zločin, ali Milenko veruje da je reč o profesionalnom ubici, jer je njegov sin, kako je utvrđeno istragom, usmrćen dumdum metkom u slepoočnicu.

Zločin, koji je tog juna potresao meštane ovog malog sremskog sela, ostao je u sećanju mnogima, jer je ovaj mladić, usred bela dana, likvidiran na radnom mestu na benzinskoj pumpi.

- To se desilo šest dana posle Goranovog rođendana. Ispratili smo ga tada na posao, a ni supruga ni ja nismo slutili da ga poslednji put vidimo živog - govori očajni otac, koji se, kako kaže, obraća na sve adrese Ministarstva unutrašnjih poslova samo da bi dobio odgovor na pitanje - ko je ubio njegovog sina.

Prva slika posle zločina inspektorima je ukazivala na to da je bila reč o pljački koja je pošla po zlu.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

- Oni su zatekli otvorenu kasu, iz koje je ustanovljeno da je odneto oko 70.000 dinara, ali nije pokupljen sav novac iz nje. Pumpa tada nije imala video-nadzor, svedoka ubistva nema, tako da se ne zna ni koliko je bilo razbojnika, kako su došli i kojim putem su pobegli - kaže Milenko, koji sve više sumnja da je ubistvo bilo smišljeno.

Otac se seća da je njegov sin imao vidljive povrede i masnicu iznad desnog oka, gde ga je, prema pretpostavci, ubica udario okvirom pištolja.

- Tada se moj sin sigurno onesvestio, a onda mu je ubica ispalio metak u slepoočnicu. Specijalno rasprskavajuće zrno prošlo je Goranu kroz glavu i izašlo ispod desnog uha, raznevši mu mozak i deo vrata - priča otac dok  pokazuje fotografiju na kojoj se vide ulazna i izlazna rana.

Milenko dodaje da pištolj iz kojeg je pucano na Gorana nije pronađen, što je otežavajuća okolnost za istražitelje, ali da su na mestu zločina od ubice ostali tragovi obuće u lokvi krvi.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica za "Novosti" kažu da se na tom slučaju stalno radi, ali ne mogu da otkrivaju da li ima pomaka u istrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading