Uhapšen preduzetnik iz Pančeva: Oštetio budžet države za 113 MILIONA dinara

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Hronika

31.07.2020

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu uhapšen je jedan osumnjičeni iz Beograda zbog sumnje da je u svojstvu fizičkog lica, kao i u svojstvu vlasnika preduzetničke radnje u Pančevu, krivičnim delima nedozvoljene trgovine i poreske utaje oštetio budžet u ukupnom iznosu od oko 113 miliona dinara.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštila je Poreska uprava.

Sumnja se da je on tokom 2017. i 2018. godine koristeći poštanske usluge kurirske službe, izvršio prodaju dobara raznim kupcima, bez dokumentacije o nabavci, čime je obavljanjem neregistrovane delatnosti ostvario prihod od oko 33 miliona dinara.


Prometom dobara preko preduzetničke radnje u Pančevu ostvario je prihod od preko 313 miliona dinara, koji mu je isplaćen u gotovini od strane kurirske službe i koji nije evidentirao u poslovnim knjigama, navodi Poreska uprava.

 


Takođe, nije se prijavio kao PDV obveznik i nije obračunao i platio PDV u ukupnom iznosu od oko 53 miliona dinara, kao ni porez na dohodak građana u iznosu od oko 60 miliona dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, gde će biti saslušan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading