OGLASIO SE ŠEF ŠKALJARACA! Jovan Vukotić preko advokata progovorio za Republiku: Ne mogu ni da se radujem oslobađajućoj presudi kad su mi otac i kum ubijeni!

Autor:

Hronika

29.07.2020

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Podgorici obustavio je postupak protiv vođe "škaljarskog" klana, Jovana Vukotića , koji se vodio protiv njega zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva dvojice pripadnika "kavačkog" klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ/youtube.com/Vijesti.me
Zora Dobričanin

Pravni zastupnik Vukotića, Zora Dobričanin je za Srspki telegraf rekla da ovakvim odlukama Vukotić ne može ni da se raduje nakon svega sto mu se desilo, posebno zbog činjenice da mu je kum Igor Dedović ubijen dok je bio u bekstvu.

- Takođe i kad mu je na kućnom pragu ubijen otac  Vesko Vukotić, mnogi mediji su ga mrtvog klevetali pronoseći neistine da je pokojni Vesko bio svedok kad mu je sin Jovan pucao na ženu - Tamaru Zvicer, što se takođe dokazalo kao neistina kroz istražni postupak - navodi Dobričaninova.

 

 


Prema njenim rečima, sada je jasno da Vukotić nije imao veze sa krivičnim delima koje mu se stavljaju na teret.

- Posle dugo vremena i mukotrpne borbe sa raznim podmetanjima i spinovima dokazali da je Jovan Vukotić govorio istinu kad je od početka tvrdio da nema nikakve veze sa pokušajem ubistva Stupara, Radonjića ni Tamare Zvicer. Svakako kao advokat i branilac ove odluke Višeg Državnog tužilaštva u Podgorici smatram kao vrlo značajne - rekla bih istorijske - zaključila je za Srspki telegraf Zora Dobričanin.

Podsetimo, u restoranu u Atini 19. januara su ubijeni Stevan Stamatović (43) i Igor Dedović (43), za koje su mediji pisali da su čelnici škaljrskog klana, čiji je deo kako se veruje i Vukotić mada je on to više puta demantovao na suđenjima u Beogradu.

 

 

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

 

Kaznu od 15 meseci je odslužio je u Srbiji, nakon čega mu je određen ekstradicioni pritvor po molbi Crne Gore za izručenje.

Sumnja se da je u decembru pripremano njegovo ubistvo, i to trovanjem hranom koja mi je dostavljana u Okružni zatvor u Beogradu gde je čekao izrucenje, a povodom tog slučaja je protiv četvorice okrivljenih podignuta optužnica za pripremanje ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading