KADA GA SREĆA NIJE HTELA: Knele pištoljem nameštao broj na ruletu!

Autor:

Hronika

25.10.2017

05:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voždovčanin Aleksandar Knežević Knele (21), žestoki momak s beogradskog asfalta, ubijen je 1992. godine u hotelu "Hajat". Voleo je da se kocka, ali ne i da gubi.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Nije podnosio da gubi dok se kocka: Aleksandar Knežević Knele

Ovome ide u prilog i jedna od brojnih anegdota iz života najpoznatijeg Voždovčanina, a koju je prenela Instagram stranica "Legende devedesetih", posvećena pripadnicima beogradskog podzemlja.

Pištolj na stolu

- Jedne noći Knele je ušao u kazino čiji je vlasnik bio Zoran Kovačević Koča (bivši bokser i vlasnik lanca kladionica i kockarnica ubijen 1998). Seo je za rulet, izvadio pištolj i stavio ga na sto. Uložio je mnogo novca i rekao momku koji je radio na ruletu da sve stavi na broj 17. Kuglica je pala na drugi broj - piše u tekstu.

Kneleta je to jako razbesnelo, te je polupao ceo sto za kojim je sedeo.

- Razbio je staklo na ruletu, uzeo rukom kuglicu, stavio je na broju 17 i rekao momku da ga isplati. Istu stvar je ponovio nekoliko puta tako što je stavljao sam kuglicu na 17 i vodio se onom izrekom "sam si kovač svoje sreće". Kad je mislio da je uzeo dovoljno novca, ustao je i uzeo vreće sa parama - piše dalje u tekstu.

Dok je nameštao dobitke, Knele se vodio izrekom "sam si kovač svoje sreće"

Ipak, pre nego što je napustio kockarnicu, Knele je u znak zahvalnosti ostavio punu vreću novca momku koji je radio na ruletu, a opšte je poznato da je retko ko smeo da odbije Kneževića.

- Ovaj je prvo odbio, ali kada mu je Knele rekao: "Nemoj to da radiš, vređa me, bio si dobar", momak je uzeo novac - pišu "Legende devedesetih".

Dizel-generacija

Knežević, jedan od istaknutih pripadnika "voždovačkog klana", koji je nekad važio za najjaču ekipu u gradu, ostaće upamćen kao problematični dečko koji je devedesetih u Srbiji uveo novi stil oblačenja - firmirane trenerke, patike i zlatne lance, ali i dečko čiji je život tragično okončan u 21. godini. Ubijen je 28. oktobra 1992. u apartmanu 331 u hotelu "Hajat" u Beogradu. Njegovo telo pronađeno je dan kasnije, a na ogledalu je krvlju bila napisana poruka "Broj 1". Pretpostavlja se da je upravo ova poruka najavila brojne mafijaške likvidacije koje su usledile narednih godina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading