DONETA PRESUDA U SLUČAJU KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Evo kako je kažnjena vaspitačica iz Zvečanske!

Autor:

Hronika

28.07.2020

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đurđija Alempijević, medicinska sestra-vaspitačica koja je suspendovana sa posla u Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, osuđena je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Đurđija Alempijević

Takođe, njoj je izrečena i mera zabrane vršenja poziva medicinske sestre, vaspitača u ustanovama za zbrinjavanje maloletnih lica sa uslugama brige, smeštaja i ishrane, u trajanju od četiri godine.

Prema našim informacijama, njoj je zabranjeno četiri godine da obavlja svoju delatnost u ustanovama za maloletna lica koja pružaju uslugu čuvanja, smeštaja i ishrane...

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Negativac iz izuzetno viralnog spota iz Zvečanske, 24-godišnja vaspitačica  je osuđena, odnosno oglašena krivom za to što je 11. jula prošle godine ošamarila maloletnu L. S. zbog kenjkanja, a koja je od siline njenog udarca pala u krevetac i rasplakala se.

Međutim, sud je mladu vaspitačicu oslobodio optužbi da je zanemarivala decu tako što ih nije izvodila napolje, držala ih u krevecima i puštala im televizor.

Sud je ocenio da Đurđija nije prekršila zakon kada je maloletnu devojčicu L. S. ostavila nekoliko minuta samu na pultu visokom 120 centimentara.

Budući da je sud odbio da u dokazni materijal uvrsti video snimak svedoka Maje Jelić jer je snimala bez dozvole, tako da je vaspitačica oslobođena i otužbe da je malenog M. N. nosila držeći za nadlakticu i tako ga bacila u krevetac.

Sudija je istakao da je veće jednoglasno odlučilo da se Alempijevićka kazni strože nego što je tražilo Tužilaštvo, a kao otežavajuću okolnost je naveo to što nijednom nije pokazala da se kaje, kao i da je bila ravnodušna tokom trajanja sudskog procesa koji je vođen protiv nje. 

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading