TUGA U NIŠU: Preminula još jedna trudnica u Kliničkom centru

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

28.07.2020

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudnica (34) iz Vranja koja je bila na respiratoru u KC Niš, sinoć je rodila muško dete, ali je ubrzo nakon porođaja preminula.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
KC Niš

- U poslednjih 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Na kontrolnom ultrazvuku utvrđeno je da je plod vitalan, pa je multidisciplinarni tim lekara sastavljen od ginekologa, anesteziloga i pedijatra zbog pretećeg smrtnog ishoda majke, obavio porođaj carskim rezom. Intervencija je zahtevala nadljudske napore lekara, u više navrata rađena reanimacija i dete je rođeno živo. Beba koja je rođena u 26 gestacijskoj nedelji nalazi se na odeljenju Neonatologije Kliničkog centra u Nišu – saopštio je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

On je izrazio žaljenje što je majka preminula.

- Nakon porođaja došlo je do novog srčanog zastoja i uprkos našim naporima porodilja je preminula – rekao je Janković.

Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze korona virusom stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Anđelka Slavković, direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju kazala je da je beba trenutno u stabilnom stanju.

- Ona je porođena sinoć oko 20 sati carskim rezom, rodila je dete teško 900 grama. Nažalost, majka je preminula, a beba je preživela. Dete je na mehaničkoj ventilaciji i trenutno nije životno ugroženo – saopštila je Slavković

Ovo je druga trudnica koja je preminula od posledica zaraze korona virusom u niškoj bolnici. A.P. iz Orljana koja je takođe bila na respiratoru podlegla je zarazi 21. jula dan nakon što je rodila muško dete koje je takođe preminulo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading