MILOJKO LOČE I VOZI! Pantić napravio haos u Pećincima, ali to nije jedini skandal koje je izazvao PIJAN ZA VOLANOM

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

28.07.2020

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski komentator Milojko Pantić (73) odveden je u policijsku stanicu na trežnjenje, nakon što je, u alkoholisanom stanju, uleteo svojim "ford nju fokusom" u pešačku zonu u Pećincima.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ, e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Milojko Pantić

U nesreći niko nije povređen, ali ovaj incident, koji se odigrao sinoć, nije prvi tokom kojeg je Pantić vozio pijan. 

On je prošle godine šokirao javnost kada je uhvaćen kako juri sa 1,73 promila alkohola u krvi.

Sportski komentator se prvo zakucao u automobil interventne policije kod Starog sajmišta, nakon čega je bežao Brankovim mostom i to u suprotnom smeru, kada ga je policija sustigla i privela.

Podsetimo, nakon što je javnost saznala za incident, Pantić se oglasio otvorenim pismom, nezadovoljan izveštavanjem medija o njegovom prekršaju.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Milojko Pantić

- Obraćam se otvorenim pismom javnosti posle sramne kampanje koja je vođena protiv mene, uz napomenu da ne bežim od odgovornosti za ono što sam učinio. To činim da bih zaštitio, pre svega, svoju porodicu, a onda i sve ostale koji već sutra mogu da postanu žrtve beskrupuloznih tabloidnih tumačenja sopstvenih života i postupuka. Ne bežim od odgovornosti za ono što sam učinio, naprotiv.

Upućujem izvinjenje celokupnoj javnosti, učesnicima u saobraćaju, građanima, ali i svojim prijateljima i porodici koji zajedno sa mnom teško sve ovo prolaze i daju mi podršku. Priznajem da sam pogrešio što posle svadbe prijatelja nisam pozvao taksi, već sam ušao u sopstveno vozilo.

 

 

 

Ljudi koji su primetili da treba da zbog toga budem isključen iz saobraćaja profesionalno su me zaustavili, kao što to rade u desetinama i stotinama slučajeva dnevno ili u hiljadama slučajeva pre mene. U saobraćajnom prekršaju koji sam učinio, nisam bilo koga povredio, uvredio, udario, oštetio nečiju privatnu ili javnu imovinu.

Međutim, u ponedeljak ujutru, po zna se čijoj komandi, u isto vreme ide vest o navodnom hapšenju, kao da sam počinio krivično delo sa teškim posledicama, i natpisi o situacijama koje se uopšte nisu odigrale.

Istog trenutka, puštaju se snimci kamera, kojih nije bilo u stostruko težim slučajevima za koje smo svi zainteresovani, i kreće salva uvreda istih onih koji tri decenije kreiraju našu stvarnost, trudeći se da unište život svakog onog ko im nije po volji. Opet sam postao 'Ludi Milojko', 'kreten', 'budala', kao što sam pre toga bio i ostao za taj način razmišljanja Milojko 'Šiptar', 'ustaša', 'izdajnik'. Jutrošnje naslovne strane tabloida osvanule su kao da se radi o masovnom ubici, a ne o osobi koja je učinila jedan saobraćajni prekršaj... - napisao je tada Pantić.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Milojko Pantić

"Da li je trebalo da sačekamo da Milojko Pantić pregazi nečije dete ili nečijeg roditelja, brata, sestru?"

 

Ubrzo mu je svojim otvorenim pismom odgovorila Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja.

- Na sreću po građane Beograda i njihovu bezbednost u saobraćaju, nemamo ni nekoliko desetina, a još manje ni nekoliko stotina slučajeva dnevno, da neko udari u policijsko vozilo sa 1,73 promila alkohola u krvi i onda krene da vozi Brankovim mostom u suprotnom smeru.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Milojko Pantić

Srećom po sve stanovnike Beograda, takvo nešto se ne dešava u našoj prestonici često ni na godišnjem ni mesečnom nivou, a kamoli dnevnom. Naprosto je užasno da Milojko Pantić ne oseća grižu savest zbog toga što je uradio. Iz svega što je naveo jasno je da je njemu jedino krivo što živimo u zemlji u kojoj javnost ima pravo da zna da je on to uradio.

Smeta mu što javnost zna šta je uradio, ali ne i činjenica da je vozio pod uticajem alkohola sa 1,73 promila, udarivši u policijsko vozilo i zatim vozeći u suprotnom pravcu Brankovim mostom.

RepublikaFoto: youtube.com/Republika
Udes na Brankovom mostu

Povrh svega, Pantić licemerno kaže: „Pa nisam nikog ubio i nisam načinio nikakvo teško krivično delo, nikoga povredio“ i slično. Кada čujem tako olako shvatanje neodgovornog ponašanja, naprosto moram da pitam – pa nije valjda da su nadležne institucije trebale da sačekaju da nekoga ubije, pre nego što reaguju?

 

 

 

Da li je trebalo da sačekamo da pregazi nečije dete ili nečijeg roditelja, brata, sestru? I najzad, ako je neko ko govori istinu, neka kaže javno koliko puta do sada je vozio u stanju teške alkoholisanosti, što jeste 1,73 promila alkohola u krvi? - postavila je pitanje Jasmina Milošević.

Šta vi mislite? Javite nam u komentarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stanko

28.07.2020 11:19

Treba mu oduzeti vozačku dozvolu na duže vreme. On je stvarno Ludi Milojko.