POMEN MALOM HEROJU! Slobodan (12) je izbegao sa roditeljima, vratio se u selo da odveže psa, a onda su ga našli sa prerezanim stomakom u obliku krsta

Autor:

Hronika

27.07.2020

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomen za dečaka mučenika Slobodana Stojanovića (12) i svu nevino nastradalu decu služen je danas na mesnom groblju u Drinjači.

RepublikaFoto: twitter.com
Slobodan Stojanović

Slobodan Stojanović je stradao pre 28 godina kada se, nakon što je izbegao sa roditeljima, vratio u svoje selo da odveže psa koji je ostao u dvorištu i više se nije vratio.

Njegovo telo pronađeno je u jami u zaseoku Bajrići u Novom Selu kod Zvornika, a identifikovan je DNK analizom, nakon čega je sahranjen na groblju u Drinjači 27. jula 1992. godine, a tačan datum njegove smrti nikada nije utvrđen.

Foto: Mićo Babić

Prema nalazima patologa Zorana Stankovića, dete je svirepo ubijeno – stomak mu je bio prerezan u obliku krsta i imao je vidne povrede glave.

RepublikaFoto: Mićo Babić

- Svakog 27. jula osećamo veliki bol i tugu što se sastajemo tužnim povodom na Slobodanovom grobu. Bio je nevin, kako to samo deca mogu biti, a život na zemlji je okončao na najsvirepiji mogući način. Nadamo se da više nijedna majka neće zaplakati kao što je Desanka Stojanović oplakivala svog sina jedinca i da ćemo imati dovoljno razuma i snage da pamtimo njegovu žrtvu i dostojno čuvamo uspomenu - rekao je nadležni sveštenik Mićo Babić koji se zahvalio svima na dolasku i davanju na važnosti činu pomena, posebno u ovim teškim uslovima zbog virusa Kovid 19.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading