Pokušao da ubije majku, DOBIO PET GODINA!

Autor: Tanjug

Hronika

24.10.2017

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za godinu i po dana kaznu Aleksandru Bjelivuku (29) i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora, jer je pre dve godine pokušao da nožem zakolje majku (54) zbog svađe oko novca.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu da je ranjenu ženu ostavio bez pomoći i nakon pražnjenja osećanja ljutnje i besa

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Bjelivuk zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju bio osuđen na tri i po godine zatvora. 

Apelacioni sud je imao u vidu da se Bjelivuk nakon svog zločina pokajao i priznao krivicu, kao i da se majka nije pridružila krivičnom gonjenju već je molila sud da bude blag prema njenom sinu. 


Bjelivuk je osuđen jer je 7. oktobra 2015. godine u Beogradu, u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled razdraženosti zbog ljutnje i besa, koje je izazvao svojom krivicom, pokušao da liši života majku nakon svađe oko porodičnog novca koji je potrošio bez znanja familije.

Napao majku na ulici

On je dok su šetali prišao majci s leđa i udario je u predelu leđa, ona je pala na kolena, nakon čega je ustala, a on je nastavio da je udara i zamahnuo da je udari drvetom.


- Kada je ruku postavila u položaj da zaštiti glavu, on ju je udario u predelu desne šake i tom prilikom joj naneo tešku telesnu povredu, usled čega je pala na zemlju i dok se nalazila u ležećem položaju licem okrenutom ka zemlji, prišao joj, uhvatio je za kosu i povukao glavu unazad i najmanje dva puta zamahnuo nožem na preklapanje i posekao je u predelu vrata, nanevši joj tešku telesnu povredu opasnu po život - navodi se u presudi.

Majka mu oprostila

Takođe je imao u vidu da se majka nije pridružila krivičnom gonjenju i da mu je oprostila, te da je molila da sud ne bude strog prema njemu.


Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu da je ranjenu ženu ostavio bez pomoći i nakon pražnjenja osećanja ljutnje i besa.

Apelacioni sud osudio je na kaznu zatvora od pet godina, koja je po oceni ovog suda "iako na granici minimuma zaprećene kazne za ovo krivično delo adekvatna ne samo objektivnoj težini izvršenog krivičnog dela i svim ostalim okolnostima koje je prvostepeni sud cenio, a istovremeno predstavlja nužnu i dovoljnu meru za ostvarenje svrhe kažnjavanja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading