Majka koja je izgubila dvoje dece izašla iz bolnice: "Ne znamo ko je smogao snage da joj kaže da su mrtvi"

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

24.07.2020

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petogodišnji M. Ž. i majka Vanesa Ž. koji je povređeni 14. jula u saobraćajnoj nesreći kod Novog Slankamena, kada su poginuli njegov stariji brat Nikola Ž. (8) i jednogodišnja sestra Natalija Ž., pušteni su na kućno lečenje i trenutno su u domu Vanesinih roditelja u Novim Karlovcima. Otac dece Milan Ž. još je u bolnici.

RepublikaFoto: facebook.com/Vanesa Zivkovic
Milan i Vanesa sa decom

- Vanesa i mališan su kod njenih roditelja. Videli smo ih sa Vanesom u automobilu. Jadnica je bila u crnini, a na glavi i oko ruke imala je zavoj. Ne dao Bog nikome njenu sudbinu. Ne znamo ni ko je smogao snage da joj kaže da su joj Nikola i Natalija mrtvi, da je ostala bez dvoje dece - kažu meštani Novih Karlovaca.

Šta je dovelo do nesreće u kojoj je živote izgubilo dvoje dece, da li je vozač, verovatno otac, vozio brže od dozvoljene brzine, bio pod uticajem alkohola, utvrdiće istraga koja je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Staroj Pazovi.

Iz ovog tužilaštva je rečeno da je "postupajući zamenik javnog tužioca donela naredbe da se izvrše sva veštačenja koja su od značaja za utvrđivanje činjeničkog stanja - uzroka i načina nastanka saobraćajne nezgode, utvrđivanja alkohemije i svih drugih bitnih činjenica".

- Po dobijanju veštačenja i dobijanja podataka, između ostalog, ko je upravljao vozilom kritičnom prilikom, ovo tužilaštvo će doneti odluku o daljem toku postupka, uz napomenu da je otac oštećenih i dalje hospitalizovan i da se nalazi na lečenju od zadobijenih povreda u saobraćajnoj nezgodi, što otežava veštačenje - navedeno je u odgovoru tužilaštva na pitanja u vezi sa tom nesrećom.

Ono što je zasad poznato jeste da su tog kobnog utorka uveče, Milan Ž. i njegova supruga Vanesa su iz Novih Karlovaca, gde žive, decu, dvojicu sinova i jednogodišnju ćerkicu, odveli u Stari Slankamen da se igraju, a otac gleda turnir u malom fudbalu. Krenuli su kući oko 23 sata, a na putu ka Novim Karlovcima, njihov "reno klio" sleteo je s puta u voćnjak. Vozilo je udarilo u drvo, od siline udara, odbilo se, a zatim nekoliko puta prevrnulo. U tumbanju automobila devojčica i stariji brat Nikola, koji su sedeli na zadnjem sedištu, zadobili su smrtonosne povrede. Devojčica je preminula odmah, dok je dečak umro u Domu zdravlja u Beškoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading